Nenad u "Lisi" piše o ljudima koji se bave neobičnim poslovima i hobijima, o mladima koji se iz grada sele na selo da bi se bavili poljoprivredom ili seoskim turizmom, o ljudima koji su napravili uspeh zahvaljujući svojim idejama i radu, prati turističke manifestacije i, jednom rečju, piše o vrednim i kreativnim ljudima kojih možda nema dovoljno u našim medijima. 

Godišnje objavi stotinak životnih priča i predstavlja mlade talente: sportiste, matematičare, umetnike, plesače, po našoj zemlji uzduž i popreko putuje vozom i autobusom i to mu, kako kaže, donosi nove priče. Inspirišu ga i mešoviti parovi i stranci koji žive u Srbiji, ljudi iz malih gradova, destinacije u Srbiji i inostranstvu, naši sunarodnici koji žive negde daleko.

Nakon boravka na Sejšelskim ostrvima i francuskom ostrvu Reunion, o čemu je napisao pregršt reportaža, uradio intervju sa predsednikom Sejšela Džejmsom Mišelom kao i ekskluzivnu priču o srpskim porodicama i pravoslavnom svešteniku koji tamo žive, od Ministarstva turizma Sejšela na Sajmu turizma u Londonu dobio je novinarsko priznanje "Friends of Seychelles" (Prijatelji Sejšela) za promociju Sejšela u Srbiji i svojevrstan je novinarski ambasador ove zemlje u Srbiji. 

Član je „Udruženja novinara Srbije“, organizacije „Mladi za turizam“ i „Udruženja frankofonih novinara Srbije“. 

Novinarstvo je zavoleo kao četrnaestogodišnjak uređujući dečiju emisiju na „Radio Sremčici“, a nakon „Radija Golf“, „S“ i „Zvezdara“, u 24. godini dobija prvi stalan posao u „Nedeljnom telegrafu“ i mesečniku „Zdravlje i lepota“. Pisao je životne priče u nekoliko časopisa, a poslednjih pet godina kao stalan član redakcije nedeljnika „Lisa“ izdavačke kuće „Adria media Serbia“.  

Za čitaoce portala Lise.rs, Nenad je izabrao svoje tri omiljene priče objavljene na našem portalu na koje vas sa zadovoljstvom podsećamo! To su: Venčanje koje smo čekali 23 godine, Moderni pastiri sa Homolja i Sejšeli: egzotika od koje zastaje dah. Uživajte i vi u njima.