Galerija Fakulteta likovnih umetnosti je od 31. avgusta 2013. domaćin izložbe poznate beogradske dizajnerke Dragane Ognjenović.  Tada je, naime, otvorena izložba „Konstrukcija – vizuelni dijalog“, koja predstavlja njeno viđenje spoja modnog i likovnog.

Posetioci Galerije u prilici su da zavire u sam proces nastanka dizajnerkine ideje, kroz različite forme crteža, konstrukcije i krojeve kojima je ona uspela da dočara svoj proces stvaranja.

“Poziv kustosa galerije FLU, gospođe Jelene Spaić, otvorio je prostor za razmišljanje na temu likovnog i modnog i postavio pitanja o tačkama u kojima se modno i likovno spajaju. Kako su danas granice žanrova i umetničkih medija veoma meke ili skoro ne postoje, taj vizuelni dijalog, postao je nova, tj. stara tema za razmišljanje, “ izjavila je Dragana.

Među posetiocima na otvaranju izložbe i revije koja je potom održana našao se veliki broj poznatih ličnosti, diplomata, umetnika i, uopšte, poštovalaca rada ove beogradske modne dizajnerke, koji su se okupili da uživaju u crno-belom svetu koji je uobličen od ruke Dragane Ognjenović.

Izložba će biti otvorena do 10. septembra 2013. godine, a dva dana kasnije biće održana prva revija jesenje kolekcije linije “D. O.”. 

U galeriji možete pogledati fotografije s izložbe.

LepaiSrecna Čuvena dizajnerka Dragana Ognjenović predstavila je u galeriji Fakulteta likovnih umetnosti izložbu „Konstrukcija – vizuelni dijalog“.