8. mart, kako se danas kolokvijalno naziva Međunarodni dan žena, često je prilika da dame dobiju poklone i pažnju od partnera. Kratka anketa je pokazala da mnoge žene dobijaju uobičajene stvari: cveće, bombonjere ili čestitke.

"Najčešće dobijem cveće od partnera, i to me obraduje. Naravno, dobijam ga i drugim danima, ali za 8. mart je obavezno", rekla je Andrea (37) za naš portal.

Mlađe devojke, prema anketi, najviše vole poklon u vidu nekog vaučera ili karte za bioskop:

"Uvek volim poklone koji podrazumevaju da dečko i ja odemo negde. To može da bude izlet, večera ili neka poseta muzeju, pozorištu... Ne volim da dobijam garderobu, retko kad drugi pogode šta mi se sviđa, a posle moram to da nosim", navela je kroz smeh mlada Aleksandra (23).

Mnogi misle da je poklon za 8. mart lako kupiti:

"Ne opterećujem se previše, stalno ima nekih ponuda u parfimerijama u tom periodu i tih setova za žene, pa kupim nešto od toga", naveo je Petar (30).

poklon 0280229709-min.jpg
Profimedia Poklon za Osmi mart

Ipak, univerzalni pokloni poput cveća, parfema ili bombonjera ne moraju uvek da budu dobra opcija. Jedna sagovornica je kroz smeh govorila o poklonima koje je ranije dobijala:

"Uvek su mi kupovali nakit, a ja ne podnosim nakit! Prosto ne znam kako nisu primetili da ja nikada ne nosim nakit!", rekla je Tamara (30) i naglasila da pokloni uvek treba da budu karakteristični za osobu kojoj se kupuju.

Nešto starije sagovornice, Nevena (57) i Danijela (60) prisetile su se najgorih poklona koje su dobile za 8. mart.

"Bili smo na početku braka i muž mi je kupio set šerpi i veliku varjaču! Ni sad ne mogu da verujem da je to izabrao kao poklon za 8. mart, a pritom smo bili mladi", navela je Danijela kroz smeh.

Nevena je dodala da to nije najgori poklon, jer je ona od supruga jednom prilikom dobila novac:

"Dao mi je pare i rekao da kupim sama šta mi se sviđa... Ne znam da li je to tužno ili smešno, ali nije prikladno", istakla je ona.

Tu su i oni malo kreativniji sagovornici:

"Uvek zajedno listamo Instagram, pa ja primetim šta joj se najviše sviđa i šta lajkuje. Već negde u februaru smislim da li bismo  za 8. mart mogli na neko putovanje koje bi je interesovalo. Pošto voli umetnost, poklonio sam joj prošle godine radionicu slikanja vinom, svidelo joj se. Ove godine, pošto je vikend, idemo da obilazimo dvorce Vojvodine. Što da ne, lepa je prilika da negde otputujemo", rekao je Nikola (45) koji je u braku već 18 godina.

A kakve poklone vi dobijate za 8. mart?

Pogledajte i Najlepše čestitke za Osmi mart.

BONUS VIDEO:

KAKO SE U SRBIJI SLAVI OSMI MART: U Kragujevcu defile konjice i cveće, a na severu ne veruju u ravnopravnost! (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.