Rerna koja ravnomerno peče sa svih strana, sa najnovijom tehnologijom “Aero Perfect“, sa LED displejem i komandama koje se uče brzo i lako, opcija pečenja na pari, kojom se postiže da jelo bude zdravije, vrata koja se „mekano zatvaraju“, pirolitičko samočišćenje - odlike su rerne iz koje izlaze jela koja imaju izgled i ukus kao da su spremljena u najboljem restoranu. Jedan od naših najcenjenijih kuvara, master chef Filip Ćirić, spremao je u ovakvoj rerni svoju čuvenu jagnjetinu u pikantnom sosu i baklave koje ostavljaju bez daha.

Rerna u kojoj je Filip spremao svoje specijalitete dolazi iz nove linije „Beko“ ugradnih uređaja – „Beyond“, i zaista jela su iznad svih očekivanja. Jagnjetina je mekana, a u isto vreme hrskava, a baklave natopljene slatkim prelivom koji je sa lakoćom skuvan u velikoj šerpi na Beko „Beyond“ ploči za kuvanje. Ovo je bilo moguće jer ploče za kuvanje iz linije „Beyond“ imaju opciju spajanja zona, tako da možete da kuvate u posudama koje su mnogo veće nego sama „ringla“ na ploči. Komande, kao i kod rerne, lako „ulaze u ruku“ svake domaćice i značajno olakšavaju kuvanje.

Beko Beyond Event 5.jpg
Promo 

Ova kuhinja koju savršenom čine moderan dizajn i moderni ugradni aparati koji su idealno rešenje za svaku porodicu, nastala je uz pomoć trojice muškaraca – chefa Filipa Ćirića, influensera Milana Vučićevića i dizajnera enterijera Dragoljuba Lazarevića. Sa njima je kompanija „Beko“ Balkans predstavila svoju novu liniju „Beko“ ugradnih uređaja „Beyond“.

"“Beko” se već dugo fokusira na zdrav život, podižući svest i razvijajući proizvode koji zdrav život čine mogućim i praktičnim. Verujemo da je „zdrav život moguć samo na zdravoj planeti“. Svesni smo da je održivi svet moguć sa koracima koje preduzimamo da poboljšamo budućnost, a danas preduzimamo konkretne korake kako bismo svet učinili održivim sutra, uz tehnologiju koju razvijamo da bismo poboljšali planetu, život i naše poslovanje. “Beko” je posvećen zaštiti planete dizajniranjem i proizvodnjom uređaja od recikliranih i bio-baziranih materijala i energetski efikasnih proizvoda i ulaganjem u efikasnost resursa u proizvodnji. Upoznajte naše proizvode, i uživajte u jelima koja ćete u njima pripremati", kaže direktor kompanije „Beko Balkans“ Alp Arbatli.

180522 Beko Beyond Event 112.jpg
Promo 

A održivost i zdrav način života koji promovišu „Beko“ ugradni uređaji iz linije „Beyond“ najbolje je objasnio Nichim Izazvan koji i sam svoju kuhinju opremio „Beko“ kuhinjskim uređajima:

"„Beko“ uređaji zadovoljavaju kriterijume nove regulative izdate od strane EU, energetski su efikasni i omogućavaju manju potrošnju vode. Za nas krajnje korisnike to znači manji račun za struju, a pored toga manje karbon dioksida, manja emisija ugljendioksida u atmosferu. To je primer kako može da se brine o životnoj sredini. A izbarao sam „Beko“ uređaje jer sam kod ove kompanije prepoznao baš to – želju da svojim proizvodima, od načina proizvodnje do performansi koje imaju, čuvaju planetu i životnu sredinu, ali i zdravlje potrošača i da misle na budućnost. Na primer, posude za jaja u firižideru napravljene su od otpada od ljuske jajeta i bioplastike. Dve posude za jaja svakog frižidera sadrže otpad od ljuske od 5 jaja. Zatim, poklopac ventilatora je 100% plastika na biološkoj bazi iz održivih resursa kao što su kukuruzni skrob ili šećerna trska… I još je mnogo primera."

A master chef Filip Ćirić nije želeo da sakrije recept za svoje fantastične baklave koje su izašle iz Beko „Beyond“ rerne – podelio ga je sa nama! Prijatno!

Lajter za baklave
Sastojci: 1kg šećera, 1,2l vode, 1/2 limuna, 1/2 pomorandže, 30g celera (sve sečeno na kolutove).
Prirema: Sve sastojke prokuvati 20 minuta i ohladiti. Hladnim lajterom preliti vruće pečenu baklavu. Nalivena baklava treba da se ohladi. Ne prekrivati je! Držati je na sobnoj temperaturi.

BekoBeyond Event 7.jpg
Promo 

Baklava
Sastojci: 1kg kora za baklavu, 500g putera ili margarina (otopljenog), 250g amareti keksa, 650g mlevenog pečenog badema u listićima, 100g šećera, 50g vanililin šećera.
Priprema: amareti keks, pečene listiće badema, šećer i vanilin šećer izblendati da bude srednje granulacije. Za svaki rolat slagati jednu koru premazanu otopljenim puterom sa po jednom kašikom fila. Preko nje još jednu koru, pa opet fil i zamotati da bude čvrsto. Zamotane kore ređati u tepsiju namašćenu puterom. Svaki rolat treba da se oslanja na prethodni i tako popuniti tepsiju. Zatim naseći poprečno sve rolate u manje komade veličine za dva zalogaja. Sa preostalim puterom premazati baklavu. Peći sat vremena na 180 stepeni. Kada je pečena, preliti lajterom i sačekati da se ohladi.

Tekst: Promo