Nenad Jezdić gostovao je u specijalnoj emisiji "Ami G show" posvećenu Marinku Madžgalju 28. marta 2016. godine i kroz suze govorio.

Naime, on se sa Madžgaljem našao u mnogim ulogama a o svemu je imao samo najlepše reči.

PROČITAJTE JOŠ: Oproštaj od popularnog glumca i muzičara: preminuo Marinko Madžgalj

Jezda je za vreme provedeno sa Marinkom imao samo reči hvale a dobrota velikog glumca, kako kaže, pokazala se i na njegovoj komemoraciji, piše Kurir.

"Koliko je on bio dobra osoba pokazuje i to šta se dešavalo na njegovoj komemoraciji. Toliko suprotnosti se danas ceo dan grlilo, toliko suprotnosti ljudskih individua se danas zbližilo u toj žalosti.Ostavio nam je veliko delo, široku dušu i veliku ljubav. Na komemoraciji i sahrani nas je sve spojio, to je čudo koje je moglo samo tu da se desi", rekao je Jezdić koji nije mogao da zadrži suze.

On se prisetio i kako je došlo do poznanstva između njega i Marinka:

"Njegovu čistotu i dobrotu nisam isprva prepoznao. Upoznao sma ga na slavi kod Bojane Maljević. Zapazio sam ga kao dečka koji je fantastično svirao. Zadobio me je kada sam ušao u projekat "Crni Gruja". Sergej je napustio ekipu... Ja sam došao prvi dna snimanja i rekao sam Marinku da se "osećam kao uljez", da moram da se opustim... Rekao sam mu da ima neku ideju... I onda sam video tu njegovu iskonsku stranu ličnosti. Pružao mi je ogromnu inspiraciju. Bio mi je velika podrška", prisetio se glumac Nenad Jezdić saradnje sa Marinkom.

Nenad je želeo da kaže i da je od svog prijatelja naučio mnogo iako je bio mlađi od njega.

"Ako pogledamo sve ukupno, siguran sam da je on u nama odigrao ulogu života. Siguran sam da je iza sebe ostavio to da treba svi da sledimo to što je on bio u našim životima.  Bio je tako blag, trpeljiv, komunikativan i neicindetan, a ja sam siguran da ću zahvaljujući toj blagosti, ako sam mu bio prijatelj, biti bar malo blag kako je on bio. Iako je bio mlađi od mene moraću da naučim od njega da živim tako blago jer to je ono što me je on sigurno naučio u ovom životu."