Glumac Branislav Lečić je u Policijskoj stanici "29. novembar" dao iskaz u vezi s tvrdnjama koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

On je pozvan u policiju u svojstvu građanina na informativni razgovor, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Može biti pozvan i na poligrafsko testiranje, koje nije dužan da prihvati, mada je on u više navrata navodio da je spreman na tu vrstu testiranja.

branislav lecic izjava
ATA Images/Antonio Ahel 

"Evo sad se prvi put nalazimo prvi put posle ove optužbe, kao što znate objavljene u ponedeljak, sad ću i ja dati svoju izjavu. Vas želim da pozdravim, spreman sam na sve, i na poligraf", rekao je glumac okupljenim novinarima.

branislav lecic izjava
ATA Images/Antonio Ahel 

Lečić, još uvek, nije osumnjičen, niti je pod istragom. Otkako ga je glumica početkom nedelje optužila dobila je brojnu podršku od javnih ličnosti ali i na društvenim mrežema. Glumica Mirjana Karanović je odbila da glumi u predstavi sa Lečićem, a deo ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, koja se igra u Beogradskom dramskom pozorištu, odlučio je da Branislava Lečića isključi iz tog komada dok se situacija zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld ne reši. 

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

Izvor: Lepa&Srećna