Velika srpska glumica Milena Dravićpreminula je u noći između 13. i 14. oktobra 2018. godine u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, saznaje se nezvanično u Udruženju dramskih umetnika Srbije.

Milena se tamo nalazila na lečenju, poslednjih dana joj je bilo loše, lekari su sve pokušali, ali nije bilo spasa. Pre dve i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću. Ovog leta je boravila u Puli i na Paliću gde je promovisana monografija o njoj. Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.

Poslednje trenutke Milena je provela u bolnici na aparatima. Kako je živela, skomno, tako je provodila i najteže dane. Primala je posete samo najbližih, dok je zamolila da joj ostali ne dolaze.

"Za moje zdravstvene probleme znali su samo moji najbliži, suprug, brat Rade i najintimniji prijatelji. Kolege iz 'Larija Tompsona' bile su uz mene, nisu hteli da skidamo predstavu s repertoara", izjavila je Milena svojevremeno i istakla da je njen suprug sa njom "prošao kroz sve faze bolesti i da je umnogome doprineo da ishod borbe bude pozitivan".

PROČITAJTE JOŠ: MILENA DRAVIĆ - INTERVJU: ŠTA JEDINO može da me izleči posle Draganove smrti (FOTO)

Izvor: Kurir


PROČITAJTE JOŠ: Milena Dravić je imala tri ljubavi: evo za koga je glumica bila udata pre Gage Nikolića (FOTO)

I još...

Milena Dravić: Gagino zdravlje mi je najvažnije u životu

Milena Dravić dobitnica je nagrade za životno delo Elle Style Awards, a gala veče 9. novembra 2015. godine kada joj je priznanje uručeno bila je i prilika za novinare da joj postave brojna pitanja!

"Radujem se nagradi. Odrastala sam uz modne časopise i stasavala čitajući ih i usvajajaći pravila," rekla je legendarna glumica pristavši i da kaže nešto više o zdravstvenom stanju svog supruga, glumca Dragana Nikolića.

Da podsetimo, posle operacije na digestivnom traktu, Dragan je imao probleme i sa plućima, a Milena nije želela ni da se priseća kroz šta je morala da prođe kad prognoze lekara za njenog supruga nisu bile nimalo ohrabrujuće.

"Bila sam sve vreme uz Gagu jer je to za mene najvažnije u životu", izjavila je ona.

VIŠE: Najvoljenija sprska glumica: nagrada Mileni Dravić za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti

Slavna glumica oseća se malo spokojnije u poslednje vreme nakon dugog vremenskog perioda u kojem je njen suprug Dragan Nikolić imao velike zdravstvene probleme. "Dragan je kod kuće i bolje mu je. Gura", rekla je glumica koja je sve nedaće stoički podnela i bila uz muža kao njegova najveća podrška. 

"Prijatelji ga nisu izneverili, ostali su uz njega kad mu je najteže. Interesovali su se od prvog dana njegove bolesti i bili su tu. Obilaze ga i interesuju se kako je", dodala je.

Autor: A. Popović

Izvor: Prilagođeno sa Blica