Konačno, odahnuli su fanovi Merjem Uzerli, sultanije Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog", na vest da je prvih dana oktobra 2015. u Nici u Francuskoj počelo snimanje nove serije u kojoj lepa glumica igra glavnu ulogu, a partner joj je ništa manje poznat Murat Jildirim, Demir iz "Asi".

PROČITAJTE JOŠ: Istina o novoj ljubavi čuvene Hurem: da li su Merjem Uzerli i Ozan Guven u vezi

Kolektivni uzdah olakšanja usledio je zbog gotovo dve godine dugog odlaganja posla koji je najavljivan na velika zvona, jer, kako su pisali tabloidi, nijedna verzija scenarija nije bila dovoljno dobra za ono što je želeo producent a i reditelji - Jamur i Durul Tajlan koji potpisuju i "Sulejmana Veličanstvenog". A odmah nakon vesti o početku usledila je druga koja je izazvala nevericu: snimanje je privremeno prekinuto zbog velikog nevremena i poplava na jugu Francuske, baš kao što je to bio slučaj i letos u Srbiji gde je Merjem snimala film "Rana moje majke". Zato već kruži šala da oluja stiže tamo gde i Hurem.

Prema pisanju turskih medija reditelji su oduševljeni glumačkim parom, tačnije utiskom koji Merjem i Murat ostavljaju pred kamerama: “Na ekranu se vide u sasvim drugačijem svetlu. I mi smo se veoma iznenadili kad smo počeli da snimamo. Njih dvoje će stvarno da urade dobar posao" , rekli su novinarima.

I Merjem je potvrdila da su ona i Murat uspeli da probude međusobnu hemiju i da se dobro razumeju.  

“Svi govore Merjemina serija”, požalila se novinarima. “Znači li to da je sva odgovornost na meni? I da će, ako serija ne bude uspešna, račun stići meni? Ali mi smo ekipa. Zajedno radimo ovo. Potpuno je pogrešno vezivati posao isključivo za jednog glumca”.

U Nici je i mala Lara od koje se mama ne odvaja. “Lara ide svuda sa mnom. Uostalom, ja i radim zbog nje. Jutros sam, recimo, ustala u šest i prorađivala scenario, potom sam snimala dva sata i odatle otišla na konferenciju za štampu.

Ponekad sam veoma umorna, ali čim se Lara nasmeje i kaže 'ma-ma', opet sam puna energije. Ona mi daje snagu”.  A na pitanje hoće li Lara dobiti batu ili seku odgovara: “Ja ne znam, ali Bog zna. Sve je sudbina”. U Nici je slučajno otkriveno i mala zanimljivost vezana za Laru: devojčica ima i srednje ime – Jemine. Radoznali novinari već su utvrdili da je ime američkog porekla i da je veoma retko: u svetu ima svega 900 osoba koje se tako zovu.

Nakon Nice ekipa se seli u istočnu crnomorsku oblast, a potom, 10 dana kasnije, rad nastavlja u Istanbulu. Serija ima radni naslov "Miris ljubavi", ali nije sigurno da će  on biti konačan. Merjem igra devojku rođenu u braku Turčina i Francuskinje, stručnjaka za parfeme, koja drži malu parfimeriju u Nici.

PROČITAJTE JOŠ: Džanan Uzerli: nova turska zvezda u porodici dobila dirljivu podršku sestre Merjem

Za taj posao lepa glumica se pošteno pripremila, završila je kurs za parfimistu, čak je dobila i diplomu, pa sad na setu ne može da se odbrani od pitanja radoznalih žena kako da za sebe izaberu odgovarajući miris. A ona objašnjava da je to nešto vrlo lično, i da se parfem bira probom, a ne po savetu.

Novinari su se dočepali i kratkog sižea serije: Aziz (Mehmet Aslantug), biznismen sa Crnog mora, uz svog sina i kćerku odgajio je i sina preminulih prijatelja. Supruga mu je umrla na drugom porođaju, ali u njegovo srce i život više nije ušla nijedna žena. Naravno, sve dok nije sreo mladu parfimistkinju. Nevolja počinje kad se u nju zaljubi i momak kojeg je odgajio. A to je, pogađate, Murat Jildirim.

< />

Posted by Lara Uzerli on Saturday, 3 October 2015

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa