U kiši vesti o ljubavnom a i poslovnom životu slavne Hurem, to jest Merjem Uzerli, nemačke glumice turskih korena, gotovo neopaženo je prošla ona da je njena starija sestra Džanan krajem aprila 2015. objavila prvi album, iako je Merjem odmah na Facebooku ponosno objavili fotku njegovog omota.

VIŠE: Merjem i Ozan u Beogradu: turski i srpski mediji najavljuju različite filmove!

Doduše, reč je o mini-izdanju sa svega četiri pesme, tursko-nemačkog naziva 'İçten Gelen Ses – Die Stimme aus dem Inneren'. A malobrojni mediji koji su početkom maja tu vest preneli uvereni su da je rođena nova zvezda porodice Uzerli.

Benim ablamdan ( CANAN UZERLI ) bütün arkadaslarima cok güzel bir hediye ❤️Link üzerine gidin ve onun mini albümü ü...

Posted by Meryem Uzerli on Friday, 1 May 2015

Za razliku od Merjem koja  nije htela da uči turski, ali je igrom sudbine u domovini svoga oca postigla slavu svetskih razmera, Džanan je odmalena osećala ljubav prema kulturi svojih istočnih predaka. “Od detinjstva sam zaljubljena u turski jezik, u njegovu muzikalnost i mekoću. Volim da pevam turske pesme, jer kroz njih najboljem mogu da izrazim svoju dušu i srce”, izjavila je nakon prvog nastupa na jednom turskom festivalu u Hamburgu, u oktobru 2014. godine.

❤️MOM❤️

Posted by Meryem Uzerli on Monday, 27 October 2014

Tada su sestre i prvi put pozirale zajedno za medije, a Merjem je sa ponosom napisala na Instagramu: “Moja fantastična sestra Džanan bila je odlična na svom prvom javnom koncertu u Hamburgu”.

Sestre su veoma bliske, pa je Merjem po odlasku u Istanbul obavezno letnji odmor provodila sa Džanan na nekoj sredozemnoj destinaciji.

Džanan inače studira turkologiju i tursku umetničku muziku, kako nazivaju mešavinu turske narodne, klasične zapadne i indijske muzike.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa