Famozni Kurd, kako turski mediji zovu poznatog glumca Erkana Petekaju, koga upravo gledamo u ulozi Rize u seriji "Dila", u utorak ujutru 28. aprila 2015. godine hitno je prebačen u bolnicu gde mu je operacijom izvađen kamen iz bubrega.

Poznati glumac koji ove sezone snima novu hit seriju “Paramparča” već duže vreme je imao problema sa kamenom u bubregu, ali je pokušavao da to reši lekovima. Međutim, u njegovom slučaju lekovi nisu bili od koristi, pa je Erkan u utorak noću dobio jak napad zbog čega je hitno prebačen u bolnicu gde je odmah i operisan.

Pročitajte i: Mehmet iz serije "Gumuš" snima poslednju seriju

Njegova koleginica Nurgul Ješilčaj (Jasemin iz Ljubavi i kazne) tim povodom na Instagramu se obratila fanovima serije koja ima izuzetno visoku gledanost: “Moj dragi kolega i partner operisao je bubreg. Sada je dobro, ne brinite”, napisala je.

U ovoj seriji, ljubavnoj priči o dvoje sredovečnih ljudi kojima su deca na prvom mestu a koje je sudbina spojila na neobičan način, Erkan je odstupio od pravila kojeg se držao tokom dve decenije karijere: nema poljubaca niti ljubavnih scena. Rečima “to može da gleda neka porodica u srcu Anadolije, a to je za njih zaista čudno, gotovo sramotno”, objašnjavao  je taj stav.

Pročitajte i: Glavni lik serije "Ezel" staje na ludi kamen

Ipak, scenaristi nove serije predvideli su ljubljenje. Erkan su dugo opirao tome, ali ga je producent ubedio rečima da su umerene ljubavne scene neophodne i da nikako nisu atak na moral.  

Tekst: M. R.