Bliže se uskršnji praznici, kao i Međunarodni praznik rada koji češće nazivamo Prvi maj. Nije uvek lako izabrati dobro mesto za odmor, jer u Srbiji postoji veliki izbor, ali neki od 3 predloga mogu da vam pomognu da odlučite. 

Zabran – izletište Obrenovčana

Ako želite da iskoristite sunčane dane tokom uskršnjih praznika i provedete vreme u prirodi, možete otići do izletišta Zabran, u blizini Obrenovca. Od Beograda je udaljeno samo oko 20 minuta vožnje, a nalazi se tik uz Savu. Na keju su postavljene drvene ležaljke sa stočićima, gde možete da se opustite, popijete piće ili pojedete nešto od hrane. Tu je i igralište za decu, trim staza i nekoliko restorana. Takođe, postoji uređen prostor za roštiljanje, pa je ova opcija idealna ako želite da provedete Prvi maj u prirodi sa društvom. 

shutterstock_2019814727 (1).jpg
Foto: Shutterstock Roštilj u prirodi

Nacionalni park Tara

Za sve one koji žele da se udalje od gradske vreve i uživaju u prirodnoj lepoti, Nacionalni park Tara je savršena destinacija. Smešten je u zapadnom delu Srbije, a od Beograda je udaljen oko 3 do 4 sata vožnje. Tara će vas očarati lepotom, bujnim šumama, kristalno čistim jezerima i spektakularnim planinskim vrhovima. 

Posetite čarobna jezera kao što su Zaovinsko jezero i Perućac, gde možete da uživate u vožnji čamcem ili opuštajućem pikniku uz obalu. Ne propustite ni prelepi vodopad Rača, koji mnoge ostavlja bez daha. Nacionalni park Tara nudi raznolike aktivnosti za ljubitelje prirode, kao što su planinarenje, vožnja bicikla, ribolov i još mnogo toga. Pripremite ranac, pozovite prijatelje ili porodicu i krenite u avanturu koja će vam doneti nezaboravne trenutke i prelepe uspomene!

shutterstock_724345186 (1).jpg
Foto: Shutterstock Tara, vidikovac "Banjska stena"

Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera se nalaze u Južnom Banatu, nedaleko od istoimenog naselja Bela Crkva, koje se ponekad naziva "Vojvođanskom Venecijom". U toj oblasti je sedam jezera sa kristalno čistom vodom i prelepim plažama, gde možete da uživate i kada nije sezona kupanja. U blizini su i brojna arheološka nalazišta: Dupljaja, Siglova ciglana, Kapija beskraja i druga.

Nedaleko od grada, prositire se i najveća peščana pustinja u Evropi - Deliblatska peščara. Netaknuta priroda će vas oduševiti, a na raspolaganju je i vožnja pedalinom, jedrenje, prostor za kampovanje, vožnja bicikla, kao brojni kafići sa pogledom na jezera. 

shutterstock_2280498871 (1).jpg
Foto: Shutterstock Belocrkvanska jezera

Odaberite destinaciju po svojoj meri, u zavisnosti od toga da li želite da se odmorite u mirnom kraju sa porodicom ili partnerom, ili biste ipak odabrali zabavu sa društvom uz roštilj i dobru muziku. 

BONUS VIDEO:

Prvi maj Kurir

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.