Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO UPOZNATI LONDON: koje su glavne tačke za obilazak Londona

Glavni grad Velike Britanije London prava je svetska metropola, kosmopolitski i moderan grad koji oduševi sve koji ga posete.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ono što prvo pada u oči kad izađete na londonske ulice jeste multikulturalnost.

Ovde naizgled različiti i drugačiji ljudi funkcionišu u besprekornom skladu. Mnogima je za razgledanje parka polazna tačka Hajd park.

Nalazi se zapadno od centra i najveći je od tri najpoznatija gradska parka u Londonu - prostire se na 253 hektara. Hajd park spada u red kraljevskih parkova. Naime, nekada su ove zelene površine bile nedostupne običnom svetu i služile isključivo kao lovišta kraljevske familije. Danas je to mesto održavanja rok koncerata i sportskih manifestacija, gde na predivno održavanim travnjacima u hladu drveća porodice ili grupe prijatelja dolaze na piknik ili na jahanje.

PROČITAJTE VIŠE: ŠTA TREBA VIDETI U MILANU: italijanska prestonica mode, industrije i bogate istorije

  Izvor:

Na zapadnom obodu nalazi se Kensingtonska palata, jedna od nekoliko dvorskih, otvorena za posetioce svakodnevno, od 10 do 18 sati. Ovde možete videti državničke prostorije prethodnih vladara, počev od kralja Vilijema III, i putem mnogih eksponata upoznati se sa životom kraljice Viktorije.

Spomenik Albertu nalazi se u Hajd parku tačnije u delu Kensington gardens preko puta Albert hale, i jedan je od najpoznatijih spomenika u Londonu. Otkriven je 1872 godine i obležava smrt princa Alberta koji je umro u 42 godini od tifusne groznice a bio je suprug kraljice Viktorije.

Najpoznatija kraljevska palata je Bakingemska palata i nalazi se u centru Londona. Prebivalište je britanske kraljice Elizabete II i njenih predhodnika, od 1837. godine. Zvanično, Bakingemska palata ima 775 prostorija, od čega 19 državničkih, 52 kraljevske i gostinske spavaće sobe, 188 soba za poslugu, 92 kancelarije i 78 kupatila.

ŠTA JE TO ĆOŠAK ZA GOVORANCIJU PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije