U Srbiji se od utorka, 26. januara 2021. godine očekuje oblačno vreme, mestimično sa snegom i manjim povećanjem visine snežnog pokrivača. Ujutro na jugu ponegde i s kišom, lokalno obilnijim padavinama, a posle podne na severu prestanak snega, saopštio je Republički hidrometeorokoški zavod Srbije. Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni.  Jutarnja temperatura od -1 do tri stepena, najviša dnevna od dva do pet.

U Beogradu se očekuje oblačno vreme, a tokom jutra i pre podne će povremeno padati sneg. Vetar će biti slab i umeren i to  severozapadni. Jutarnja temperatura će biti oko nule, najviša dnevna oko tri stepena.

U planinskim predelima, a posebno na putevima u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije došlo je formiranje novog snežnog pokrivača na kolovozu, zbog čega će pored zimskih guma vozačima na pojedinim deonicama biti sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca.

Sneg umerenog inteziteta pada i na području Sjenice, Zaječara i Negotina.

Potom se do četvrtka očekuje pretežno oblačno i hladno, u sredu ponegde sa slabim snegom, u četvrtak noću i u petak ujutro mešovite padavine, a zatim se najavljuje kiša.

Od petka do nedelje biće toplije, uz povremena naoblačenja s kišom, dok će u višim planinama padati sneg. Početkom naredne sedmice temperatura će biti u padu.

Izvor: Tanjug