Teška sudbina male Milice Vučković iz sela Bumbarevo brdo kod Knića, koja iako ima samo 13 godina vodi računa o umornim i bolesnim roditeljima, po svemu sudeći dobiće svetliji epilog.

Nakon tužne priče koja je na Detinjce 2020. godine obišla Srbiju, ova siromašna porodica konačno će dobiti stabilan krov nad glavom, da se više ne plaše vetrova, kiša i snežnih padavina, jer sa svakom vremenskom nepogodom krov je mogao biti urušen. 

 „Pokušavali smo toj porodici da pomognemo i ranije, a sada smo konačno u prilici jer su se ostvarili svi potrebni zakonski okviri kad je u pitanju stambeni prostor. Smestili smo prodicu u objekat u Domu kulture u Bumbarevom brdu, to je stan od 60 kvadrata potpuno funkcionalan za život, a uz pomoć donatora on je opremljen belom tehnikom i ostalim stvarima koje su im potrebno.

Već su počeli da prenose svoje stvari, a useljenje će biti u četvrtak. Nadamo se da će Milici i njenim roditeljima sada biti dosta lakše, jer je kuća u kojoj su živeli bila u lošem stanju“, rekao je za RINU, predsednik opštine Knić Srećko Ilić.

Izvor: RINA