Da li je ispod srpskog štita sada jače zakucalo i ono nežno srce koje Balkanci kriju? Siniša Mihajlović se promenio posle svega kroz šta je prošao, kaže njegova ćerka Viktorija Mihajlović, autorka nove knjige ""Siniša, moj otac". Jedna od petoro dece koju su izrodili jedan od najvećih srpskih fudbalera i njegova prelepa žena Arijana Mihajlović pokazala se kao talentovana devojka koja je teške dane dok je otac bio u bolnici porvodila pišući ovu jedinstvenu biografiju.

- Za mene je ta knjiga bila terapeutska, pisala sam je dok je tata još bio u bolnici. Pisanje mi je omogućilo da se oslobodim nervoze, bio je težak period i pomogao mi je da sazrim, pa nisam više ista osoba od pre šest meseci - izjavila Viktorija za Il resto del karlino kad je objavljeno italijansko izdanje, u maju 2020. godine. Sada je ta knjiga objavljena i na srpskom jeziku. U jedinstvenoj biografiji "Siniša, moj otac" nesumnjivo će uživati poštovaoci proslavljenog fudbalera, ali ona je namenjena i ljubiteljima inspirativnih istinitih priča koje motivišu sudbine velikih ljudi, u čijim postupcima pronalaze podstrek za svoja dela.

- Došao je kući 21. decembra, to je bio dan koji nikad neću zaboraviti. Spremili smo mu natpis na ćirilici sa fotografijama. Za mene je to bilo kao da opet dišem, plašilo me je da mislim o tome kad je bio sam. To je bila obrnuta situacija: ja sam bila zabrinuta za njega. Moja majka obično tri dana sprema trpezu za Božić, ali ovog puta ništa nije pripremila, jeli smo iz plastičnih tanjira i bilo je izvrsno! 

Otkrila je da se otac promenio nakon svega kroz šta je prošao: - Naučio je da pokazuje slabost, pre toga nije bilo jasno da li je tužan ili srećan. Sada je osetljiv, fleksibilniji i pokazuje više empatije. Pre je imao neki štit, koji je verovatno poticao i od njegovog srpskog porekla. Čak i moja baba je takva. Patnja vas zbližava, to sam takođe napisala u knjizi, da je i gorka i slatka - zaključila je Viktorija.

 Izvor. Blic