Dan za osmehe! "Prvi put nakon 6. marta imamo razlog za osmeh, jer je vakcinacija početak kraja korona virusa", reči su kojima je premijerka Ana Brnabić prokomentarisala 24. decembar 2020. godine. 

Bila je prva koja je primila vakcinu Fajzer-Biontek, a istog dana vakcinisani su i dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad i socijalna pitanja, kao i dr Predrag Kon, glavni epidemiolog Kriznog štaba Republike Srbije .

Darija Kisić Tepavčević
ATA Images/Antonio Ahel 

"Vakcina je potpuno sigurna i bezbedna", istakao je dr Kon. On nije propustio da podseti da je u bolnicama i dalje vanredna situacija i da se naši zdravstveni radnici bore sa ogromnim naporima. Međutim, konačno "počinjemo kontraofanzivu sa oružjem u ruci", poručio je dr Kon.

Dr Predrag Kon
ATA Images/Antonio Ahel 

Da podsetimo, prva isporuka vakcina stigla je u Srbiju pre dva dana, a biće vakcinisani korisnici domova za stare kao najrizičnija grupa. Članovi Vlade Srbije i njenog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije poslali su danas snažnu poruku da je vakcina pouzdana i bezbedna.

TANJUG/Zoran Zestic Prva je vakcinu protiv korona virusa primila premijerka Srbije Ana Brnabić, a zatim i dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon.

Izvor: Lepa&Srećna