Radna grupa za organizaciju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" preporučila je da građani u jednoj poslovnici Pošte Srbije mogu da preuzmu dnevno najviše tri koverte za slanje fiskalnih računa, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

"Odluka je doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: Upustvo za državnu nagradnu igru: koliko RAČUNA smete da pošaljete i gde uzeti BESPLATAN koverat i markicu (VIDEO)

U filijalama Pošta Srbije je preuzeto gotovo milion i po namenskih koverata, od čega je do danas 270.000 koverata stiglo na preradu u Glavni poštanski centar. Broj pristiglih koverata je pet puta manji od broja preuzetih i to je, kako je objašnjeno, povod da se uvede dnevno ograničenje broja koverata koje jedna osoba može da preuzme, kako bi se smanjilo njihovo nenamensko korišćenje i ujedno omogućila ravnomernija raspodela na sve građane.

Odlukom Vlade Srbije ne plaća se poštarina za slanje koverti za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". "Odziv građana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre, da se šira zajednica udruži u borbu protiv sive ekonomije, jer tako zajedno doprinosimo izgradnji boljeg i odgovornijeg društva", istaklo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samuprave.

Ukazano je da se borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče svakog građanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.

KADA JE IZVLAČENJE I KOJE SVE NAGRADE MOŽETE DA OSVOJITE? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STTRANI...

PageBreak

Pošta Srbije će u skladu sa informacijama sa terena doštampavati koverte i dostavljati ih filijalama prema potrebama, a kako se koverte ne mogu koristiti za slanje drugih pošiljaka za njihovim skladištenjem nema nikakve potrebe, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: Koliko košta STAN u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu: evo gde cene NEKRETNINA rastu, a gde naglo PADAJU

Slanje koverata sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" počelo je 1. februara i trajaće do kraja marta. Pravo na učešće u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani Srbije koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, koji su izdati u 2017. godini.

Planirana su četiri izvlačenja koja će biti organizovana u martu, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu. Paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, a nagrada je besplatna wi-fi zona.Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, ocenjivaće će se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.

Izvor: Beta