Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", počinje zvanično 1. februara 2017. godine , jer od danas građani mogu besplatno da šalju koverte sa najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara.

Nagradna igra, čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral kod građana, traje do 1. aprila.

PROČITAJTE JOŠ: Luksuzne nekretnine u Srbiji: 2 raskošne vile i kuća sa čarobnim pogledom na Dunav (DEDINJE, LEDINE I VELIKO GRADIŠTE)

Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se besplatno preuzimaju u Poštama Srbije i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje se i poštarina.

Na kovertama za nagradnu igru naznačena je adresa slanja, a građani samo treba da napišu svoje podatke - ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.

KOJE SVE NAGRADE MOGU DA SE OSVOJE U OVOJ NAGRADNOJ IGRI I KAKO GRADOVI MOGU DA UČESTVUJU? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...

PageBreak

Jedna osoba može poslati neograničen broj koverti sa računima ili slipovima.

Među nagradama su putovanja, automobili, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Planirana su četiri izvlačenja nagrada, a prvo će biti 12. marta.

Sa nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi", paralelno se organizuje i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti wi-fi zona besplatnog interneta.

PROČITAJTE JOŠ: Pasivna kuća u kojoj su računi za struju 5 puta manji: pogledajte štedljivu kuću od 360 kvadrata u Alpima u kojoj nikad nije hladno (FOTO)

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Priređivač nagradne igre ispred Vlade je Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

Izvor: Tanjug