OVAKO IZGLEDAJU SVETSKE LEPOTICE BEZ FOTOŠOPA: Uticajne žene obožavaju da dorađuju svoje fotografije

Šta vi mislite o fotošopu?

Printscreen/ Insatgram Khloé Kardashian, Madison Beer, kyliejenner

Mnoge svetske lepotice na svojim Instagram profilima uređuju, dorađuju, menjaju boje, oblik tela, lica i svašta nešto još. Ne kaže se bez potrebe da na društvenim mrežama svi izgledamo lepše i da šaljemo lažnu poruku.

Ovo je jedna veoma teška tema, a pojedini psiholozi smatraju da u velikoj meri društvene mreže imaju uticaj na mlade. Devojke kada vide fotošop fotografije uticajnih influenserki, pevačica, manekenki ili glumica, zapitaju se zašto i one ne bi mogle da izgledaju tako. Tu se javlja začarani krug lažnog sjaja, imidža i nestvarnog predstavljanja. 

Devojčicama koje su u pubertetu još uvek nisu formirani svi aduti, a nisu ni sazrele da bi razumele pravu sliku koja se krije iza namontiranih fotografija. Ne shvataju da one uživo ne izgledaju toliko "upeglano" kao na Instagramu, da ceo tim ljudi radi na njihom stajlingu (šminka, frizura...), da te fotografije često slika fotograf, da su prošle kroz mnoštvo programa i filtera. Mlade devojke to ne razumeju, pa se često podrvgavaju raznim zahvatima kako bi izgledale kao svetske uticajne ličnosti. U želji da budu tako "savršene", uz to ne uspevajući, dešava se da upadaju u depresiju i da se osećaju manje lepim.

Mi smo odlučili da napravimo tekst u kojem ćemo pokazati kako zapravo izgledaju uticajne žene bez filtera i fotošopa.

Kloi Kardašijan 

Prva na tapeti svih medija je jedna od sestara Kardašijan, koja svoje fotografije obrađuje do iznemoglosti. Sebi totalno promeni lični opis, a uz to, moramo dodati, prati je veliki broj tinejdžerki i ima 145 miliona pratilaca.

printscreen/ YouTube hayu 

 Adriana Lima

Važi za jednu od najlepših žena sveta, manekenka je i bivša supruga našeg košarkaša Marka Jarića. I bez šminke i filtera je lepa, a ove fotografije su dokaz koliko nas te "alatke" mogu promeniti.

Printscreen/ YouTube Vogue 

 Irina Šajk

Izabranica Bredlija Kupera je ova lepotica, koja takođe važi za jednu od najlepših žena na svetu. Irina ne "menja" previše svoje fotke na Instagramu, ali se vidi značajna razlika u odnosu na to kada je bez šminke i kada nema filtera.

Printscreen/ YouTube Vogue 

 Kajli Džener

Ona takođe izaziva mnoštvo reakcija i komentara zbog svog izgleda. Ima samo 23 godine, a već je stigla da koriguje dosta toga na sebi. Po svemu sudeći i dalje nije zadovoljna svojim izgledom, pa pokazuje na svojim društvenim mrežama kako izgleda beprekorno sa mnoštvom šminke i filterima.

Ovako je izgledala nekada.

Printscreen/ YouTube Entertainment Tonight 

Ovako izgleda sada.

Printscreen/ YouTube Vogue 

 Ovako izgleda na Insatgramu.

 Medinson Bir

Ova lepotica se takođe podvrgla mnoštvu korekcija, a uz to koriguje i svoje slike na Insatgramu. Pogledajte kako izgleda na društvenim mrežama, a kako uživo.

Printscreen/ YouTube Vogue 

 Izvor: Lepa&Srećna