Jelena Đorđević Popović je nedavno ispričala kako je ostala udovica, a njena životna priča je potresla svakog ko je gledao ovu emisiju "RTS Ordinacija".

Voditeljka je bila sa mužem i mlađom ćerkom na letovanju, a trećeg dana njihovog boravka u Grčkoj, dogodila se tragedija koju niko nije mogao da nasluti.

Svo troje su bili na plaži, kad su Jelena i njen suprug odlučila da odu nakratko do sobe, a njemu je tako pozlilo da je u trenutku pao. 

"Samo se nakašljao dva puta i pao", kaže voditeljka koja je u prvi mah pomislila da se on šali, pa zatim i da ima nekog spasa. Došla je hitna pomoć, a onda je shvatila da spasa nema.

"Tada vam se život okrene kao čarapa naglavačke", kaže Jelena. "U tom trenutku to je bio jedan veliki šok i vi u tom trenutku ne znate ni šta vam se dešava. Ono čega sam se u tom trenutku uplašila, više nego samog tog čina, jeste to što sam čula sebe. Ja sam naglas izgovorila rečenicu: `Ja ovo neću izdržati!`

Ne možeš da shvatiš koliki sam strah doživela od svog glasa i svoje izjave naglas", kazala je Jelena. 

"On je doživeo tada dva jaka srčana udara u tom trenutku. Čovek nije ni pušio, ni pio alkohol, on je bio sportista, jedan smiren i staložen muškarac, vedar i od jednom se tako nešto desi. Pokušali su reanimaciju i to nije uspelo i onda ti saopšte da je to to, da je preminuo", kaže voditeljka.

Pošto je Ana ostala na plaži i nije prisustvovala ovoj potresnoj sceni, Jelena nije znala kako ćerki da saopšti vest da joj je otac preminuo. Njoj je tada bilo 17 godina.

"Ja sam došla do nje na plažu i rekla joj da tati nešto nije bilo dobro i da je bila hitna pomoć, da smo se zato zadržali u sobi, ali da je on sada zbrinut u bolnici. Ona u tom trenutku nije prihvatala to kao da je nešto ozbiljno, a iskreno, ja nisam znala kako da joj saopštim te vesti. Mislila sam da je najpametnije da ja to odugovlačim i da ostavim sebi dan, da mogu da reagujem ispravno.

Jelena Djordjevic Popovic 2-min.jpg
Youtube / RTS Ordinacija 

Nisam znala kako će dete da reaguje, jer smo mi svi bili prilično vezani. To je bio jedan dobar i stabilan brak i srećna porodica. Ja sam ujutru, Anu ovako veliku, stavila na krilo i rekla sam joj: "Ana, ja ću ti sada reći nešto što moram da ti kažem. Tata ovoga puta nije izašao". Rekla sam joj da je tata otišao na neko bolje mesto i samo smo se zagrlile i ćutale i isplakale", ispričala je voditeljka.

"Sutradan su već svi saznali, ne znam kako. Počeli su da me zovu, a ja sam se tada uplašila za stariju ćerku koja je ostala sama kod kuće. Zvala sam brata, jer će ljudi početi da dolaze i zovu kako bi izjavili saučešće, a ona još ništa nije znala. Ona je tada imala 20 godina. Dugo ona nije to mogla da prihvati.

Ja sam samo imala ludu sreću i ja sam odmah kontaktirala prijatelja u Beogradu i rekla da mi je potrebna stručna pomoć. Moj mozak se u istom trenutku baždario na to da sam ja ostala sama sa njih dve, Ana je imala 17 godina, a starija ćerka 20, ja nisam znala kako će njih dve reagovati. Ja sam sada imala novi zadatak, da sačuvam porodicu i njih dve, ali i sebe", rekla je ona.

Pročitajte i kako je tužne vesti u porodici dočekala Suzana Mančić.

BONUS VIDEO:

Sahrana voditeljke Bojane Janković Kurir

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.