Sve što Novak Đoković uradi, kaže ili čak samo obuče privlači pažnju miliona ljudi na svetu. A kada na sebi nosi i neki poseban nakit, simbole ili amajlije, mnogi požele da ga kopiraju.

Tako su nedavno mediji širom planete komentarisali broj "23" koji je imao na patikama, ali se valja podsetiti da najbolji teniser svih vremena često nosi i druge simbole u kojima pronalazi izvor dodatne snage.

Za početak, Novak uvek na patikama ima svoj logo - poseban simbol koji u sebi objedinjuje više značenja. On povezuje početna slova njegovog imena i prezimena sa više važnih elemenata.

novak djokovic.jpg
Youtube / Novak Djoković 

Dizajneri su u osnovu utkali grčki alfabet, konkretno, slovo alfa koje ima značenje "prvi", ali i srpske srednjevekovne inicijale iz drevnih rukopisa kako bi se naglasila duboka veza s našom tradicijom. Za Novaka je važno što njegov logo u sebi sadrži i svedeni crtež ptice, jer su za njega od vitalnog značaja dve stvari koje ptica predstavlja - "snovi" i "sloboda".

novak djokovic logo 2.jpg
Youtube / Novak Djokovic 

Godinama je Novak nosio simbol golubice kako bi ga podsećala na njegovog najvažnijeg idola Nikolu Teslu. On je rado u intervjuima za strane medije podsećao na slavnog naučnika. "Ponosan sam na njega, a golubica mi dalje osećaj povezanosti s Teslom.

novak djokovic patike 0375939168-min.jpg
Profimedia 

Osećam da je njegov duh stalno prisutan. I ja sam neko ko želi da stalno bude sve bolji, da pronalazi nove stvari, istražuje život i napreduje u svojoj profesiji, ali i izvan nje", kazao je Novak u jednom intervjuu.

Još jedan simbol na njegovim patikama je privlačio pažnju. Reč je simbolu ključa koji se koristi u reiki tehnici, jednoj od komplementarnih medicinskih grana prihvaćenih i od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Poznat i pod imenom krija karuna, ovaj reiki simbol privlači uspeh, novac, radost i sreću, a u video snimku možete i da pogledate kako se crta.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Novak trenira punom parom u Crnoj Gori Kurir sport