Poslednja želja Bate Živojinovića je bila da počiva uz svoju suprugu Lulu i ta želja mu je konačno ispunjena. U njegovoj rodnoj Koraćici je završen spomenik velikom srpskom glumcu, izrađen u belom mermeru.

Na spomeniku su imena slavnog Bate i njegove Julijane, s kojom je proveo više od 60 godina, a spaja ih veliko srce čiji je obris urezan u beli mermer. Na vrhu je i veliki krst, a blagoslov da se Živojinovići sahrane na ovom mestu je dao vladika Jovan Šumadijski.

"To je bila njihova velika želja da budu zajedno i mislim da je potpuno logično da ljudi koji su proveli preko 60 godina zajedničkog života, budu zajedno zauvek", ispričao je Batin sin, Miljko. "Ja sam onda zamolio prvo našeg oca, Željka Milića, paroha Koraćičke crkve Svete Trojice.

bata zivojinovic spomenik 003.jpg
ATA / Antonio Ahel 

On mi je rekao da moram da pitam vladiku Jovana Šumadijskog, pa sam ga pozvao telefonom iz Pariza. On je dao blagoslov i mi smo majku Lulu tu, smestili i ostavili smo jedno grobno mesto gde bi trebalo da bude Bata. Neposredno posle toga je krenula korona i mi dve godine nismo mogli da prebacimo Batu, a ja sam sve potrebne dozvole dobio još 2020. godine.

bata zivojinovic spomenik 006.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Posle par meseci od majčine smrti i kada je prošla korona, mi smo počeli sa radovima, sa otkopavanjem i onda se ispostavilo da se tu nalazi vodovod od sela Koraćice. Morali da dovedemo bager koji je izmestio taj vodovod za nekih pet metara i sačekamo bar godinu dana da se ta zemlja slegne i da prođu sva četiri godišnja doba."

Na dan kad su se, kako Miljko kaže, Bata i Lula "opet spojili u jedno", došli su u Koraćicu svi prijatelji porodice Živojinović. Batina unuka Dina koja čuva uspomenu na svog dedu na društvenim mrežama je ovekovečila i prizor vinom prelivenog groba u kojem supružnici sada leže zajedno.

Pogledajte u galeriji slika ko je sve prisustvovao i pročitajte kojom pesmom se sin Miljko oprostio od oca na čiju sahranu nije mogao da dođe.

ATA / Antonio Ahel Konačno zajedno s Lulom u zajedničkoj grobnici u Koraćici

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.