Švajcarska je bila najčešće na trećem mestu u kladionicama na kojima se predviđalo ko će pobediti na finalu "Pesma Evrovizije" 2024. godine. Na broju jedan je bila Hrvatska, a na drugom Izrael.

Žiri je odlučio da je najbolji ove večeri bio Nemo Metler (25), momak iz grada Bila, koji je odlučio da se deklariše kao nebinarna osoba, što znači da ne želi da ga oslovljavaju ni kao muškarca ni kao ženu.

Švajcarska je predstavnika za Evroviziju izabrala na konkursu na koji su bile prijavljene 472 pesme. Odluku su doneli žiri švajcarske publike, žiri međunarodne publike i međunarodni stručni žiri od 25 članova.

evrovizija 2024 svajcarska nemo 0871719586-min.jpg
Profimedia 

Nemova pesma "Kod" govori o njegovom "putovanju" koje je počelo njegovom spoznajom da nije ni muškarac ni žena. "Put do pronalaženja sebe bio je dug i često težak proces za mene", kazao je švajcarski pevač koji je ovo takmičenje doživeo kao veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija.

Bejbi Lazanja je bio favorit mnogih. Pravo ime mu je Marko Purišić, a na takmičenje je otišao kao neka vrsta "rezerve" sa "Dore" na kojoj Hrvatska bira svog predstavnika.

evrovizija 2024 hrvatska bejbi lazanja 0872092751-min.jpg
Profimedia 

Njegova pesma "Rim Tim Tagi Dim" govori o mladiću koji teška srca napušta svoje selo u potrazi za boljim životom. Čim je objavljena na Jutjubu zadobila je ogromnu pažnju, a publika je oduševljena ovom numerom.

Međutim, to nije bilo dovoljno da večeras pobedi Švajcarca koji vodi takmičenje Evrovizije u svoju rodnu zemlju.

Pogledajte i slike nastupa Teya Dore na Evroviziji i pročitajte životnu priču bračnog para koji je predstavljao Španijuna ovom takmičenju.

Youtube / Eurovision Song Contest U finalu Pesme Evrovizije 2024.

 BONUS VIDEO:

Anketa - Evrovizija finale MONDO

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.

ŠVAJCARSKA POBEDILA NA EVROVIZIJI: Po oceni žirija širom Evrope, najbolji je bio Nemo i pesma "Kod"
Švajcarska je bila najčešće na trećem mestu u kladionicama na kojima se predviđalo ko će pobediti na finalu "Pesma Evrovizije". Na broju jedan je bila Hrvatska, a na drugom Izrael. 
Žiri je odlučio da je najbolji ove večeri bio Nemo Metler (25), momak iz grada Bila, koji je odlučio da se deklariše kao nebinarna osoba, što znači da ne želi da ga oslovljavaju ni kao muškarca ni kao ženu. 
Švajcarska je predstavnika za Evroviziju izabrala na konkursu na koji su bile prijavljene 472 pesme. Odluku su doneli žiri švajcarske publike, žiri međunarodne publike i međunarodni stručni žiri od 25 članova. Nemova pesma "Kod" govori o njegovom "putovanju" koje je počelo spoznajom da Nemo nije ni muškarac ni žena. "Put do pronalaženja sebe bio je dug i često težak proces za mene", kazao je švajcarski pevač koji je ovo takmičenje doživeo kao veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. 
Bejbi Lazanja je bio favorit mnogih. Pravo ime mu je Marko Purišić, a na takmičenje je otišao kao neka vrsta "rezerve" sa "Dore" na kojoj Hrvatska bira svog predstavnika. Njegova pesma "Rim Tim Tagi Dim"  govori o mladiću koji teška srca napušta svoje selo u potrazi za boljim životom. Čim je objavljena na Jutjubu zadobila je ogromnu pažnju, a publika je oduševljena ovom numerom. 
Međutim, to nije bilo dovoljno da večeras pobedi Švajcarca koji vodi takmičenje Evrovizije u svoju rodnu zemlju.