Holivudska glumicaKetrin Hepbern je radila sve do svoje 87. godine i imala izuzetno plodonosnu i uspešnu karijeru. Dobitnica četiri Oskara je ceo život posvetila glumi, pa nije imala ni muža ni decu koji bi mogli da naslede bogatstvo nakon njene smrti.

Slava Ketrin Hepbern je neprevaziđena u Holivudu. Dugo je bila glumica sa najviše nominacija za Oskara, pa ju je pretekla tek Meril Strip, čuvena po svojoj "vladavini" na dodelama prestižne nagrade.

Hepbern je bila poznata po svojoj nezavisnosti i izuzetnoj inteligenciji. Oskare uopšte nije htela da primi, na dodeli zlatne statuete se pojavila samo jednom i to kad je ona trebalo da je uruči kolegi.

Poznato je da nikad nije želela da ima decu. "Bila bih grozna majka", kazala je jednom, "jer sam u osnovi veoma sebično ljudsko biće."

Kad je umrla, bogatstvo od 20 miliona dolara je razdeljeno njenim zaposlenima i prijateljima, a dobar deo je otišao i u humanitarne svrhe. Ketrin se udavala samo jednom, a skoro trideset godina bila zaljubljena u kolegu Spensera Trejsija.

ketrin hepbern spenser trejsi 0635396393 Courtesy Everett Collection-min.jpg
Profimedia, Courtesy Everett Collection 

Veza je bila "tajna", jer je Trejsi bio oženjen, ali Ketrin nikada i nije insistirala da se on razvede. Glumac je bio labilan, imao problema s alkoholom i depresijom, ali velika Ketrin je bila zadovoljna da bude uz njega pod bilo kojim uslovima.

Kad se ozbiljno razboleo, prekinula je sa glumom da bi ga negovala i ostala uz njega do smrti. Iz poštovanja prema njegovoj porodici, nije otišla na sahranu.

ketrin hepbern spenser trejsi 0097081662 Courtesy Everett Collection-min.jpg
Profimedia, Courtesy Everett Collection 

Ona sama nije želela nikakvu pompeznu ceremoniju za sebe - zabranila je održavanje službe na dan sahrane. Razdelila je bogatstvo svojim zaposlenima, prijateljima, rođacima i humanitarnim organizacijama.

ketrin hepbern spenser trejsi 0194175000-min.jpg
Profimedia 

Velike sume su dobili njena kućna pomoćnica, knjigovoća, literarni agent... kuće je ostavila svojim bratanicama. Tražila je da je kremiraju, a pepeo prospu na porodičnom imanju u Konektikatu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.