Kalista Flokhart (59) se proslavila i u Americi i u Srbiji ulogom Ali Mekbil u istoimenoj TV seriji devedesetih godina prošlog veka.

Zgodna i komična advokatica je lik koji je Kalista izgradila brilijantno, zahvaljujući izvanrednom talentu. Međutim, onda se udala za Harisona Forda i - preko noći - nestala.

Sada se poznata glumica ponovo vraća na male ekrane, ali se seća svoje prethodne slavne uloge sa velikom gorčinom.

"Danas nikome ne bi smeli da rade ono što su meni radili tada", kaže Kalista. "Pronela se priča kako patim od anoreksije, a izgledala sam onako kako danas izgleda pola Holivuda. Uključujući i Opru Vinfri koja je to postigla uz pomoć Ozempika.

kalista flokhart zena harisona forda 0840048162-min.jpg
Profimedia 

Da sam nosila brushalter sa postavljenim korpicama, ne bi mogli da od mene naprave tako laku metu. Gledam danas slike iz prošlosti, izgledam identično i sad niko ne kaže ništa. A ja samo imam sitne kosti, baš kao i moja mama", tvrdi glumica. 

kalista flokhart zena harisona forda 0784993598-min.jpg
Profimedia 

Kalista opisuje koliko joj je bola nanelo takvo ogovaranje. Bilo je i članaka u novinama u kojima su je optuživali kako ruši principe feminizma. Naročito su joj zamerali što nosi kratke suknje u seriji. Bilo je to vreme kad feminizam i ženstvenost nisu mogli da idu zajedno. Krupne smeđe oči, romantičan i malo neurotičan pogled i vitke noge su je i proslavili, ali je i skupo koštali.

kalista flokhart kao ali mekbil 20TH CENTURY FOX  DAVID E. KELLY PRODUCTIONS 0140442675-min.jpg
Profimedia / 20TH CENTURY FOX DAVID E. KELLY PRODUCTIONS 

"Sećam se razgovora sa kostimografkinjom", priča Kalista. "Rekla sam joj da u obzir dolaze ili kratke ili dugačke suknje, jer mi one srednje dužine nikako ne stoje - loše mi izgledaju noge u njima. I tako smo se odlučili za kratke. Nije bilo nikakve namere da time šaljemo nekakvu poruku o feminizmu.

kalista flokhart kao ali mekbil 20thCentFox Courtesy Everett Collection 0099004075-min.jpg
Profimedia / 20thCentFox Courtesy Everett Collection 

Ništa što bih ja tada rekla ne bi te ljude razuverilo. Bila sam besna, povređena, ali sam spustila glavu i nastavila da radim. Volela sam ulogu Ali Mekbil, ali su mi ove priče zagorčale život."

Anoreksija, bolest zbog koje oboleli namerno održava nenormalno malu telesnu težinu, povraća hranu, koristi laksative i dijuretike da bi stalno mršavio, predstavlja ozbiljnu prepreku za normalan glumački život. "Niko mi ne bi dao ulogu ako bi pomislio da imam anoreksiju", objašnjava Kalista. 

kalista flokhart kao ali mekbil 20TH CENTURY FOX DAVID E. KELLY PRODUCTIONS 0203330177-min.jpg
Profimedia / 20TH CENTURY FOX DAVID E. KELLY PRODUCTIONS 

"U današnjoj društvenoj klimi nije prihvatljivo ljude izvrgavati ruglu zbog toga kako izgleda njihovo telo", zadovoljna je gospođa Flokhart. Godinu dana pre nego što će upoznati Harisona Forda, usvojila je sina Lijama, pa su ova dva "momka" postala centar njenog sveta.

kalista flokhart zena harisona forda 0837073532-min.jpg
Profimedia 

Sada se vraća u velikom stilu, a i dalje ima onaj isti romantični pogled u krupnim smeđim očima. Pročitajte i kakve veze mogu imati autofagija  i anoreksija.

BONUS VIDEO:

Arijana Grande se oglasila nakon što su je otpužili da promoviše anoreksiju TikTok/arianagrande

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.