abba  je stekla ogromnu slavu otkako se, pre pola veka, pojavila na sceni "Pesme Evrovizije" i osvojila prvo mesto.

Članovi ovog kvarteta su i bili veoma blisko povezani i u emotivnom smislu - nežna plavuša Agneta Feltskog je bila u braku sa kolegom Bjornom Ulveusom, a Eni Frida Lingstad u vezi s Benijem Andersonom.

I dok je slava samo rasla, ljubav se malo-pomalo krunila, a brak Agnete i Bjorna se raspao. Muzičar je šokirao novinare izjavom kako mu je "teško da uopšte zamisli" da su bili ikada intimni. Toliko se prema njoj "ohladio" da je ušao u vezu sa Agnetinom dobrom prijateljicom i čak spavao s njom u susednoj sobi ne mareći za bivšu ženu.

abba 0223288950-min.jpg
Profimedia 

Agneti je to teško palo, na turneji je kuburila sa nastupima, morala je da počne da uzima antidepresive. Bjorn je "krenuo dalje", oženio se svojom novom partnerkom i dobio i s njom dvoje dece kao i sa Agnetom.

Lepa plavuša, koja je danas u sećanju mnogih u onim spektakularnim kostimima, tesnim pantalonama i čizmama sa platformama, zaljubila se ponovo, ovog puta u lekara. Međutim, i ova veza je "pukla" posle četiri godine. Najteže joj je ipak pala veza sa Gertom van der Graafom, koji je bio opsednut njome od djetinjstva. Zaljubili su se 1997. godine, a raskinuli dve godine kasnije, a on je nastavio da je proganja. Kad joj je upao na posed, morali su da intervenišu policija i sud.

abba 0641320957-min.jpg
Profimedia 

Kada se ABBA raspala, Agneta pokušava sa solo karijerom, ali bez većih uspeha. U tom periodu joj umire otac, a zatim se i majka ubija od tuge zbog gubitka. Pevačica je bila skrhana bolom zbog porodične tragedije.

Danas Agneta živi na farmi blizu Stokholma, gde je našla mir i sreću u porodičnom životu, s puno kućnih ljubimaca i domaćih životinja. Pročitajte i u kakvoj vezi je bio Zdravko Čolić s jednom od pevačica ABBE.

BONUS VIDEO:

ABBA tribute bend Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.