I danas, kad ima 71 godinu, Zdravko Čolić budi snažne emocije u pripadnicama lepšeg pola - žene ne skidaju osmeh s lica dok im peva, a ka bini poleti i po neki brushalter. 

Kako li je onda tek bilo daleke 1973. godine, kad je naš pevač kao momak stigao u Luksemburg, na takmičenje za Pesmu Evrovizije? Kosa do ramena, crveno odelo i glas sa rasponom od tri oktave - Eni Frida Lingstad nije mogla da mu odoli.

U to vreme je zgodna Šveđanka bila samo prateći vokal predstavniku iz svoje zemlje, ali već sledeće će pobediti na ovom takmičenju, kao članica grupe ABBA. Frida je ušla u istoriju muzike, sa ostalim članovima najuspešnije komercijalne grupe svih vremena, ali u Zdravkovom sećanju nije ostavila neki naročiti trag. 

ani frid lingstad 0221235339-min.jpg
Profimedia 

"Posle upoznavanja je usledio poziv na vikend", ispričao je Zdravko svojevremeno. "Delovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cele te trodnevne idile osetio iskorišćenim poput instant supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to.

A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i sveće i cveće, kockaste zavesice i stolnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vežbanje udvoje u teretani", seća se Zdravko.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

ZDRAVKO ČOLIĆ POSLE 4 MESECA PRIZNAO! Pevač jedini imao koncert na dan žalosti: Šokirao javnost odgovorom  Kurir televizija