SeverinaVučković, hrvatska pevačica, danas puni 52godine, u šta mnogi ne bi poverovali, jer publiku oduševljava sjajnom energijommladolikim izgledom.

Njena karijera, koja traje više od 3 decenije, prepuna je hitova koji ne gube popularnost. Osim po pevačkom talentu, Severina je poznata i po energičnosti na sceni, ali i po brojnim kontroverznim pričama za koje su je vezivali. Takođe, ima veoma veliki uticaj na modu i kozmetiku u regionu i često reklamira brojne poznate brendove.

Uspesi u karijeri

Prvi album je objavila 1990. i odmah je njime postigla veliki uspeh. Usledili su i ostali albumi: "Dalmatinka", "Devojka sa sela", "Pogled ispod obrva" i drugi, a 2006. je predstavljala Hrvatsku na Evroviziji sa pesmom "Moja štikla". Severina je tokom svoje karijere osvojila brojne nagrade i priznanja, uključujući i nagradu “Zlatna ptica” za najprodavanijeg umetnika decenije u Hrvatskoj. Neke od popularnijih pesama novijeg doba su "Dobrodošao u klub" i "Otrove".

Privatni život

Pored bogate karijere, i njen privatni život privlači pažnju javnosti. Njen ljubavni život je predmet interesovanja medija, a Severina je tokom godina bila u vezi sa nekoliko poznatih ličnosti. Jedna od najpoznatijih veza je bila sa biznismenom Milanom Popovićem, a 2012. su dobili sina, Aleksandra. Ona često ističe koliko joj je uloga majke važna.

Veza sa Milanom Popovićem nije trajala, a njihov raskid i odnos nakon toga, posebno oko starateljstva nad sinom, bio je često u fokusu medija. Nakon raskida sa Milanom Popovićem, Severina je nastavila svoj život i karijeru, a u oktobru 2015. godine udala se za srpskog fudbalera Igora Kojića. Njihov brak takođe je bio praćen velikim interesovanjem javnosti. Razveli su se 2021. godine.

Skandali

Severina nije bila imuna na skandale koji su pratili njenu karijeru, a najznačajniji među njima svakako je bio se*s skandal iz 2004. godine. U javnost je procurio privatni video snimak na kojem je Severina bila sa biznismenom Milanom Lučićem. Ovaj incident izazvao je ogromnu medijsku pažnju i postao jedan od problematičnijih momenata u njenoj karijeri.

Često je bila u fokusu raznih porodičnih kontroverzi. Krajem avgusta 2022. godine, pevačica je bila privedena nakon što ju je rođena sestra Marijana prijavila za, kako je tvrdila, nasilje u porodici.

"Jedino zbog čega mi je žao jeste to što se moja majka od 86 godina osramotila pred komšijama. Znate da je to starim ljudima važno. Nema porodice koja nema neku svoju priču. Samo one ostaju kao ožiljci u dubini porodičnih srca, a moje na naslovnicama. Nismo birali rodbinu, na nama je da ih volimo i pomažemo im kakvi god bili", rekla je tada Severina za magazin "Story".

Skandal je imao značajan uticaj na Severininu karijeru i javni imidž. U početku bila izložena negativnim reakcijama, ali je uspela da prevaziđe ovu tešku situaciju i nastavi sa svojom karijerom. Incident je, paradoksalno, doprineo povećanju njene popularnosti.

Pogledajte galeriju sa Severininim fotografijama u kupaćem.

Instagram/Severina Zategnuta i mršava, sa sjajnom kosom i lepim tenom, Severina je zadala domaći zadataki dvostruko mlađim devojkama

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Pogledajte i koji parfem koristi severina.

BONUS VIDEO:

Severina instagram/severina

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.