Legendarna srpska glumica Mira Banjac (94) jedna je od najcenjenijih dramskih umetnica u našoj zemlji. Glumom se bavi punih 70 godina, ali nije joj uvek bilo lako.

Naime, sedamdesetih godina prošlog veka, Mira je bila bez novca, te je pomoć potražila od zelenaša. Oni su uzimali kamatu tri puta veću od pozajmljenog iznosa, a glumica nije imala novca da im vrati. Nije videla nikakav izlaz iz ove situacije, te je Mira razmišljala i da sebi oduzme život.

Zašto je Mira Banjac htela da se ubije
ATA / Antonio Ahel 

"Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole. U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže da hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz istoimene serije, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove", ispričala je svojevremeno Mira i rekla kako je celo to mučno iskustvo bilo i velika lekcija za nju.

"To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila", zaključila je glumica.

Saznajte i gde je danas i šta radi Radmila iz serije "Ljubav na seoski način".

BONUS VIDEO

EPSTAJNOVA UCENA I TAMA U VISOKIM KRUGOVIMA AMERIKE Jelača: Priča se i danas, da su ga ONI ubili, a ne da je izvršio samoubistvo! Kurir TV

Tekst: Lepa&srećna / B.S.