Ketlin Tarner je postala jedna od najslavnijih glumica Holivuda zahvaljujući ulogama u filmovima kao što su "Čast Pricijevih", "Slučajni turista" i "Rat Rouzovih".

Imala je čast da dobije dve nagrade Zlatni globus, a onda je počela da pati od tegoba koje niko nije mogao da objasni u prvo vreme. Dijagnoza reumatoidnog artritisa je postavljena tek godinu dana kasnije, a rečeno joj je da će uskoro da završi u invalidskim kolicima.

Reumatoidni artritis je autoimuna bolest, a nastaje kad imuni sistem počne da napada zglobove kao da su strano telo u organizmu.

bol u zglobovima.jpg
Shutterstock  

"Bilo je dana kad nisam mogla da držim čašu s vodom. Nisam mogla da uzmem ćerku u naručje... Stopala su mi bila tako otečena da nisam mogla da obujem nijedne cipele, a kamoli da hodam", piše Ketlin u svojim memoarima.

Poslednji put se pojavila pred publikom na premijeri filma Bredlija Kupera "Maestro". Međutim, paparaci su je sada uhvatili u šetnji ulicama Njujorka, a na slikama se vidi da holivudska zvezda ima veliki problem sa hodom. Ne ide više bez štapa, a gojaznost samo otežava muke.

ketlin tarner 0863541701-min.jpg
Profimedia 

Ketlin Tarner je više puta već operisana, a za to što nije u kolicima može da zahvali samo modernim lekovima. U crnim patikama i širokim pantalonama, preko kojih nosi dug crni kaput, nekadašnja ikona Holivuda je skoro neprepoznatljiva.

Prvi znaci reumatoidnog artritisa su umor i blago povišena temperatura, a javljaju se i bolovi u sitnim zglobovima šake i stopala. Karakteristično je da nikad ne boli prvi zglob prsta, odmah iza nokatne ploče. Uzroci nisu još jasno utvrđeni, ali se sumnja na stres kao mogući okidač, ali i nepreležane bakterijske i virusne infekcije. Pročitajte i kako lečiti simptome artritisa.

BONUS VIDEO:

UZ VITAMIN D3 ČUVATE KOSTI I ZGLOBOVE! Od preloma kuka u prvoj godini umre 20% bolesnika, 30% ostanu invalidi (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.