Skaj Mekol Bartušijak je ostala zapamćena po ulozi ćerke Mela Gibsona u filmu "Patriot", a najpoznatija scena je ona u kojoj plače u njegovom naručju i ponavlja rečenicu "Tata, nemoj da ideš".

Talentovana devojčica je tada imala samo sedam godina, a nastavila je da niže lepe uloge u filmovima i TV serijama. Kada je nađena mrtva, u 21. godini, Holivud je ostao u šoku.

Nekoliko nedelja su se čekali rezultati obdukcije, a na telu nije bilo nikakvih znakova nasilja. Majka je ispričala kako je ćerka patila od epileptičnih napada, ali je ona ranije uvek uspevala da joj pomogne da se ne uguši.

skaj mekol bartusijak mel gibson-min.jpg
Youtube / Movieclips 

Mladoj glumici su roditelji napravili stančić u garaži kako bi joj bili uvek pri ruci. Međutim, te fatalne noći, ona je ostala sama. Momak koji je živeo kod nje je izašao i našao je njeno beživotno telo tek kad se vratio kući.

Očajna majka je pokušala da je reanimira, ali bez uspeha. "Opet je dobila napad, ali nikog nije bilo uz nju da joj pomogne. Tako se i ugušila", tvrdila je skrhana Helen Mekol Bartušijak. "Bila je divna devojčica, nije pila, nije se drogirala", izjavila je za medije.

Skaj Mekol Bartušijak 0508369488-min.jpg
Profimedia 

Majka je objašnjavala kako je Skaj patila od epilepsije još kao dete, a onda su napadi jedno vreme bili prestali. "Toliko puta sam uspela da je povratim", kaže Helen. "Ovog puta više ništa nije moglo da joj pomogne." Ugušila se, tako blizu roditelja, koji su spavali nesvesni da im ćerka umire.

skaj mekol bartusijak mel gibson3.jpg
Youtube / Movieclips 

Rezultati obdukcije su pokazali da je Skaj uzela dve različite vrste analgetika, od kojih jedan sadrži i opioid, a policija je zaključila da je uzrok smrti nesmotreno predoziranje lekovima. Pročitajte i kako je stradala holivudska "zvezdica" Heder O`Rurk.

BONUS VIDEO:

Nemanja simeunovic epilepsija Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.