Bliži se godišnjica smrti Džeki Kolins, slavne autorke bestselera koja je živela poput svojih likova - na visokoj nozi.

U kući na Beverli Hilsu, ispunjenoj "tifani" lampama i skupim slikama, sa zlatnim "jaguarom" parkiranim na mermernoj stazi pred ulazom, Džeki je pokušavala da utoli strast koja ju je mučila celog života.

Otkako je znala za sebe, zavidela je svojoj starijoj sestri Džoan koja je prvo bila lepotica u društvu, a zatim i napravila veliku glumačku karijeru.

džoan kolins džeki kolins 0137069150-min.jpg
Profimedia 

"Nas dve odemo na zabavu i svi gledaju samo u nju. Osećala sam se toliko inferiorno", piše u svom tinejdžerskom dnevniku nesrećna Džeki. Dok su odrastale, ona se neprekidno osećala kao pravo ružno pače. To je kulminiralo kad je Džoan postala prava holivudska ikona pedesetih godina prošlog veka i glumila je rame uz rame sa Bet Dejvis, Ričardom Bartonom i Polom Njumenom.

I Džeki je želela da bude glumica. Operisala je nos, poletela za starijom sestrom u Holivud. Dobila je nekoliko malih uloga, ali slava ju je čekala na drugom mestu. Doživela ju je tek kad je objavila svoju prvu knjigu "Svet je pun oženjenih muškaraca". Ona je postala bestseler.

džeki kolins 0259512000-min.jpg
Profimedia 

Odnos između glumice i književnice se nastavio čas u simbiozi, čas u ljutom rivalstvu. Džoan je bila starleta čije su holivudske ljubavi punile stupce tabloida, dok je Džeki pisala baš o takvim likovima i aferama. Bestseleri su se samo nizali.

Čitaoci veruju da je baš Džoan bila inspiracija za jednu junakinju u knjizi "Holivudski muževi", koja ulazi u srednje godine na talasu nove slave stečene u televizijskim "sapunicama".

dzoan kolins 0208087707-min.jpg
Profimedia 

Vrhunac suparništva odslikan je u pravilima koje je novinar magazina "Veniti Fer" dobio pred pisanje članka o slavnim sestrama: "Ako se u jednoj rečenici Džekino ime upotrebi na prvom mestu, onda u sledećoj na tom mestu mora biti Džoanino. Dužina teksta o Džeki mora biti ista kao dužina teksta o Džoan."

Čitavog života se Džeki trudila da dostigne Džoan, ali i da bude posebna i drugačija. Neobičan odnos doveo je do toga da ne kaže svojoj starijoj sestri da se razbolela. Tek dve nedelje pred smrt, Džeki joj je javila da ima karcinom dojke, četvrti stadijum.

dzoan kolins i džeki kolins 0228519324-min.jpg
Profimedia 

"Bilo je strašno, plakala sam mesecima svaki dan", kaže Džoan. "Mogli su da joj spasu život, znala je da ima promenu na dojci, ali se pravila kao da ne postoji. A znala je da nam je mama umrla od raka dojke."

Glumica ne može da prežali gubitak mlađe sestre. "To se nikad ne preboli. S tim čovek samo nauči da živi, a na dan njene smrti, 19. septembra, žaliću za njom kao što žalim svakog dana", kaže Džoan. Džeki je umrla ne dočekavši 78. rođendan, a Džoan je ovog maja proslavila 90. rođendan. Njene slike pogledajte u galeriji.

Profimedia Sve zanima - kako uspeva da ostane tako vitalna u 90. godini!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

HOLIVUD IZGUBIO OMILJENU BUCKU! Rebel smršala čak 45 KG, pa otkrila CAKE kako se skida SALO! Evo šta radi kad joj se JEDE SLATKO Instagram