Britanski kralj Čarls nedavno je podvrgnut operaciji uvećane prostate, a sada je iz Bakingemske palate saopšteno kako sin pokojne kraljice Elizabete II ima rak.

U zvaničnom saopštenju palate naglašeno je da nije u pitanjurak prostate, već da je kancer otkriven baš prilikom operacije koju je imao pre nekoliko dana. Kako piše Dejli mejl, Čarls je o svemu iz bolnice telefonom obavestio najbliže članove porodice, uključujući i sina Harija, koji će navodno doći iz Kalifornije da vidi oca.

Nije poznato koji organ je ugrožen malignitetom, ali kralj je već krenuo na redovne tretmane lečenja.

kralj carls 0838061436.jpg
Profimedia 

"Kralj Čarls III je pozitivan u vezi sa tretmanom i raduje se povratku službenim dužnostima što je pre moguće", piše u zvaničnom saopštenju objavljenom na sajtu kraljevske porodice.

Porodica i prijatelji britanskog kralja fascinirani su njegovom odlučnošću da uprkos dijagnozi koja bi uplašila svakoga, nastavi sa uobičajenim načinom života, a tome doprinosi tvrdnja lekara kako je kancer otkriven u najranijoj fazi.

Čarls je protekklih dana boravio sa suprugom Kamilom Parker Boulz u Sandringemu, ali se u nedelju vratio u London, jer je opd ponedeljka već počeo sa zakazanim tretmanima lečenja. Prilikom povratka u Bakingemsku palatu, Čarlsa su primetili fotografi i uslikali kralja koji im je nasmejano mahao.

kralj carls (1).jpg
Profimedia, Paul Marriott Photography 

Do daljeg Čarls je odložio sve svoje obaveze i planira da se posveti lečenju i odmaranju i nada se uspešnoj terapiji i brzom oporavku, dok je Kamila insistirala da nastavi sa svojim kraljevskim dužnostima.

Pročitajte i Kako se izvodi kolonoskopija i kako obaviti pripremu.

BONUS VIDEO

SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao "pametnija posla", OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&srećna/B.S.