Glumica Anđela Jovanović je došla na pripremno ročište na poziv Prvog osnovnog suda u Beogradu, povodom tužbe koju je protiv nje podneo glumac Branislav Lečić.

Mada je juče bilo napisa kako je osnov tužbe "uskraćivanje prava na rad", Anđelin advokat Goran Draganić je danas precizirao kako Lečić tuži koleginicu zbog povrede časti i ugleda.

Anđela je odbila da snima scene za TV seriju "Radio Mileva" u kojima je bio pozvan da glumi i Lečić. Njemu je produkcija poverila ulogu muškarca nepravedno optuženog za seksualno zlostavljanje. Prema rečima Lečića, bio je već naučio tekst i javio mnogima da će snimati, kad je - veče uoči prvog dana - dobio poziv produkcije koja mu je ulogu oduzela.

Anđela Jovanović na suđenju po tužbi Branislava Lečića
ATA Images/Antonio Ahel 

Kako je objasnila Anđela Jovanović, ona je ranije imala "neprijatno iskustvo sa Lečićem", pri čemu nije navela nikakve detalje. Dodala je: "Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale".

Pred sudom su se danas pojavile njene koleginice Milena Radulović kao i Anđelka Prpić, Borka Tomović, Tamara Krcunović, Miona Marković, Beba Oliverić i Iva Ilinčić, Nina Janković, Andrijana Oliverić, Maša Dakić i Mirjana Karanović. Mirjana je i na svom Instagram nalogu napisala "neću u isti kadar s njim", povezavši reči u stilu haštaga.

Advokat Anđele Jovanović je objasnio da Lečić nije bio obavezan da se pojavi na današnjem ročištu. Ta ga obaveza čeka 30. sepštembra, za kad je zakazan nastavak suđenja. Pogledajte i galeriju slika. Pročitajte i kako je odnos Anđele i njenih roditelja.

Foto: Kurir Branislav Lečić tužio koleginicu zbog povrede časti i ugleda.

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.