Branislavu Lečiću je oduzeta uloga u TV seriji "Radio Mileva" zbog izjave Anđele Jovanović da ne želi da snima scene s njim. Glumac je tužio mlađu koleginicu zbog uskraćivanja prava na rad, a za 6. mart je zakazano pripremno ročište.

Anđela je izjavila kako je sa Lečićem ranije imala "neprijatno iskustvo", ali nije iznela nikakve detalje o tom iskustvu.

"Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale", dodala je Anđela

andjela jovanovic 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

U seriji "Radio Mileva", Lečić je trebalo da odigra ulogu čoveka lažno optuženog za seksualno zlostavljanje. Veče uoči snimanja, sa RTS su ga pozvali i obavestili da otkazuju dogovor zbog Anđelinog odbijanja da glumi s Lečićem.

Produkcija serije je odlučila da ulogu poveri Irfanu Mensuru,  a on je ponudu prihvatio nakon razgovora s kolegom i prijateljem. "Ne bih to radio i snimao da mi Leka tu noć kada su me zvali nije rekao: `Idi, molim te, i snimaj to.` Ja ne bih to snimao da on nije stavio amin na to da prihvatim snimanje od pet ili šest dana", kazao je Irfan u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Branislav Lečić o incidentu
Kurir TV 

U svojoj izjavi za Informer, on je podsetio da je sa Lečićem 50 godina prijatelj i kolega. "Apsolutno bih podržao sve ove ljude koji apriori osuđuju Lečića, da je bilo koja pravosudna instanca stavila pod sumnju ono što je on učinio, a ne odluku onoga što je on učinio.

Da li možete da zamislite kako se Lečić oseća u trenutku kad ima crno-belo na papiru da je oslobođen od svih mogućih insinuacija koje su prikačene, a da neke kolege i dalje uzimaju pravosudni sistem u svoje ruke", kazao je Mensur

irfan-mensur (1).jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Ako bude osuđen, ako se dokaže da je kriv, tog trenutka ja Lečića zaboravljam kao svog čoveka i prijatelja, za mene ne postoji. Tog trenutka mi on više nije potreban u životu, pocepaću sve slike koje imam s njim, zaboraviću sve događaje koje smo imali zajedno, okrenuću glavu kada ga vidim na ulici, kad se to dokaže i ako se dokaže, a izgleda da se nije dokazalo", zaključio je Irfan. Pročitajte i šta je Mensur izjavio o svojoj bolesti.

BONUS VIDEO:

NAPISAO JE DA MU SE SPAVA I 10 DANA KASNIJE JE UMRO: Emotivni oproštaj Irfana Mensura od Laneta sve rastužio i rasplakao Kurir

Tekst: Lepa&Srećna / J.G. / Informer / K1