Da bi mogla da odglumi legendarnu teniserku Bili Džin King u novom filmu "Borba polova", glumicaEma Stoun je uspela da se ugoji 7kg. Pritom je reč o 7kg čistih mišića koji su jednu mršavicu "pretvorili" u sportistkinju kakvoj nema ravne. 

Mnoge žene se bore sa manjkom kilograma, a i one koje imaju višak, žele da znaju kako je Ema uspela da transformiše svoju figuru.

"Ema je bila na pola snimanja filma `La La Lend` kad je dobila poziv da glumi Bili King", priča njen trener Džejson Volš u intervjuu za Elle. "Rekla mi je da razmatra mogućnost da prihvati ulogu. Seli smo i napravili plan kako bismo mogli da dobijemo rezultat koji joj je bio potreban."

Ema Stoun, poznata po svojoj nežnoj građi, morala je da da se ugoji par pet kilograma da bi mogla da deluje sportski, ali da se tako i oseća. Morala je, istovremeno, i da očvrsne tako da može da izdrži sve kadrove u kojima mora da igra tenis. 

ema stoun glumi teniserku bili king 0356352128-min.jpg
Profimedia 

Ema je prihvatila plan po kojem je prvih šest nedelja dolazila na trening pet puta nedeljno, dva puta dnevno. Zatim je trening redukovan na četiri dana nedeljno. Vežbanje je bilo samo jedan deo programa. Morala je i da pojača ishranu, tako da uzima 2.500 do 3.000 kalorija dnevno. 

"Međutim, to ne znači da je smela da jede bilo šta", kaže Volš. Nije poenta u tome da to budu "prazne kalorije". "Zato je uzimala kalorični proteinski šejk dva puta nedeljno. Veoma je važno da se hranite ispravno kad ste u procesu treninga."

U proteinski šejk Ema je dodavala omega-3 masne kiseline dobijene iz biljnih namirnica, kao i zeleno lisnato povrće, najčešće spanać. "Poseban dodatak je ašvaganda, koju koriste i planinari kad se izlažu velikim naporima. Ona pomaže da se telo brže oporavi", objašnjava trener Eme Stoun.

ema stoun glumi teniserku bili king 0357799544-min.jpg
Profimedia 

"Ema se, na kraju, ugojila punih 7kg, ali je na nekim mestima bila uža nego pre ovog programa", kaže Volš. Pokazalo se da se gojenjem, uz pravilan program vežbi, telo ne uvećava jednako. Ključne vežbe su bile čučnjevi najrazličitijih vrsta, sklekovi, dizanje tegova. 

"Ema je trening doživljavala kao svoj posao", zadovoljan je Volš. "Naravno da je bila umorna, ali su tu dodatne kalorije pristizale u pomoć. Ovo je celodnevni posao i ona ga je shvatila veoma ozbiljno. Zato je i uspela u svemu."

Pročitajte i koje su najbolje namirnice za kosti i mišiće.

BONUS VIDEO:

RUSKA FITNES INSTRUKTORKA O ŽIVOTU U BEOGRADU! Irina: Ne mogu da verujem šta je ovde moguće, u RUSIJI JE TO ZABRANJENO 15 GODINA Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.