Saša Popović je počeo da se bavi muzikom veoma mlad, a njegov prvi orkestar se zvao "Lira Šou". Osnovao ga je još dok je bio student treće godine prava i to je jedno vreme krio od roditelja.

Kad je odlučio da prekine s fakultetom i posveti se samo muzici, odlučio je da to prizna ocu. Uprkos prvobitnom šoku, otac ga je podržao i finansijski pomogao.

"Kad je čuo da imam dve pevačice u orkestru, bio je iznenađen. I sam je bio odličan pevač, svirao više instrumenata i rekao mi da treba da skupim bolje muzičare", ispričao je Saša u emisiji na TV K1, "Ko sam tebi, šta sam sebi".

sasa popovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Lira Šou" je ubrzo postao jedan od traženijih hotelskih orkestara u Vojvodini, ali i dalje. Poseban "adut" je bila pevačica Spasa koja je privlačila brojnu publiku. 

"Bila je vrlo lepa i zgodna, umela je da napravi šou", seća se Saša. "Kad se zaljubila i udala, do muža su stigli tračevi da ga vara pa je on došao u Brčko gde smo nastupali i kazao kako prekida našu saradnju."

Po Sašinim rečima, zavladao je očaj u bendu. "Zvao sam redom muzičke agencije po tadašnjoj Jugoslaviji, niko nije imao pevačicu da mi preporuči", priča Popović. "Onda mi jedan drugar kaže kako tu, u Brčkom, ima jedna pevačica koja, doduše, peva samo subotom na igrankama i to rok."

lepa brena nekad-min.jpg
Youtube / Lepa Brena 

Mada opis nije obećavao moguću saradnju, Saša je pristao da je vide. Ni ime Brena ga nije oduševilo. "Kad se pojavila, sa nekom kovrdžavom kosom, pegama, kao Dženis Džoplin, sve nam se srušilo", seća se danas kreativni direktor "Granda". Ispostavilo se da Brena ne zna i ne peva narodnjake, proba nije zvučala kako treba. Sutradan je ipak došla na njihov nastup i kad je Spasa zapevala jednu rok pesmu, Brena joj je otela mikrofon i pokazala kako ona to radi.

"Orkestar me je ubedio da bi Brena mogla da bude zamena za Spasu. Međutim, morao sam i da odem da pitam njenog oca za dozvolu da počne da peva s nama", priča Popović. Ispostavilo se da otac nije hteo ni da čuje za to. 

sasa popovic 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Već sutradan "Lira Šou" odlazi u Bačku Palanku gde su imali angažman u hotelu, a nekoliko dana kasnije stigla je i Brena. "Pobegla od kuće!", smeje se Popović prepričavajući uspomene iz mladih dana. "Kad ju je video direktor hotela, sad se on šokirao", priča Saša. "Meni je rekla da ima 80 kila, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, uvezan kanapom, bio je pun odeće koja nije odgovarala za nastup."

lepa brena 3-min.jpg
Youtube / Lepa Brena 

Nekoliko dana je orkestar svirao bez pevačice, a Brena učila pesme. "Znala je tri pesme da otpeva, ali je učila neverovatnom brzinom", kaže Saša. Baš kad je trebalo da Brena počne da nastupa, umešala se "viša sila" - zbog Titove smrti, proglašena je višednevna žalost.

"Tad je ona došla kod mene i tražila jednu platu unapred", seća se Popović. Iznenadio se, ali je pristao da joj da novac. "Otišla je u Novi Sad, a vratila se kao druga žena. Nova frizura, nova odeća, sve je izgledalo drugačije. "

Dok su trajali dani žalosti, orkestar je uvežbavao pesme, a nova pevačica bila na dijeti. "Kad smo izašli prvi put svi zajedno na binu, direktor hotela je bio iznenađen. Tako je počela Lepa Brena", kaže Saša. Pročitajte i u kakvom se izdanju pojavila Lepa Brena na svadbi Saše Popovića i Suzane Popović.

BONUS VIDEO:

Lepa Brena u ultrakratkoj suknji instagram/lepabrenaa

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.