Lepa Brena potekla je iz velike složne porodice. Kako je jedno prilikom ispričala majka ju je učila da kuva, pravi zimnicu i plete, a negovala se hijerarhija da se poštuje otac. Breni je otac bio ogromna podrška, a koliko je bio strog kada je pevačica započinjala karijeru ispričao je Saša Popović. Njegov tadašnji bend napustila je pevačica Spasa i bio im je neophodan novi ženski vokal.

"Sećam se toga kad je Brena došla na jednu probu, a Spasa je pevala Proud Mary, čuveni hit Tine Tarner. Brena prilazi otima joj mikrofon, nastavlja da peva. Kad je završila pesmu rekla je: "Ovako se peva" i otišla. Otpevala je zaista odlično, daleko bolje od Spase",  rekao je Popović.

Bend je prihvatio Lepu Brenu, međutim, ona je, kako kaže rasla u veoma strogoj patrijarhalnoj porodici i morala je za to da dobije dozvolu od svog oca.

"Kaže ona, mora neko da priča sa mojima tatom. Ona je imala 18 godina, tek je upisala prvu godinu Ekonomskog fakulteta u Beogradu. I ona mi kaže idemo sutra kod mene, samo pazi on je malo strog. Ništa, ja obučem braon odelo, kravatu, krem košulju da to sve izgleda tip top, onako ozbiljno. Čuli su i njeni roditelji za naš bend, a zaista smo svirali jako dobro i pravili smo šou", rekao je Popović u emisiji "Sceniranje" a potom i opisao susret sa Breninim ocem.

"I ja dođem, dobar dan, dobar dan. Kažem njenom ocu: Mi sviramo tu u hotelu Galeb. On kaže: 'Dobro i šta sad?' Ja kažem: 'Mi bi hteli da vaša ćerka peva sa nama.' On će na to: 'Moja ćerka da peva sa vama u kafani?' 'Ne', rekao sam mu, 'nije to kafana, to je hotel i to veoma luksuzan' iako mu to dođe na isto hotel ili kafana to je restoranski ambijent. On ponovi: 'Moja ćerka da bude kafanska pevačica?' 'Ne', kažem mu, 'ne kafanska, hotelska pevačica.' Kaže on: 'Vidi dečko, Marš napolje! Moja ćerka da bude kafanska pevačica. Neću da čujem za to, da mi to nikad više niste spomenuli!", ispričao je Popović.

Pevačicin otac Abid 2010. godine doživeo je saobraćajnu nesreću nakon koje je izgubio životnu bitku i to na Brenin rođendan. Samo 4 godine kasnije, na dan porodične slave, Breni je preminula i majka Ifeta. Otkako je ostala bez najmilijih Brena retko odlazi u rodno Brčko jer ne može da se suoči sa uspomenama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna