Početak karijere Lepe Brene vezuje se za Brčko gde, tada mlada studentkinja Fahreta Jahić, vratila nakon prvih šest meseci boravka u Beogradu.

Prestonica Jugoslavije je stavila mladu Bosanku na veliki ispit - po prvi put se našla sama, bez roditeljske pažnje i brige, u situacijama da brine za novac, knjige, fakultetske troškove, pa čak i redovne obroke. Šest meseci usamljeničkog života je bilo dovoljno da sa donese odluku i vrati se u porodični dom.

"Nisam roditeljima ispričala zašto sam se vratila, kazala sam samo da sam se uželela kuće", opisala je ove dane Lepa Brena u emisiji "Iz profila". "A zapravo sam bila odlučila da uzmem svoj život u svoje ruke."

Otišla je pravo u hotel "Galeb" u kojem je nastupao orkestar "Lira Šou", već dobro poznat i sa odličnom pevačicom Spasom. "Sećam se i danas te prelepe žene u smaragdnozelenom kompletu, sa smaragdnozelenim očima", priča Brena. "Upoznala sam se sa bubnjarom i gitaristom i spomenula kako sam pevala ranije u lokalu preko puta hotela, predstavljajući se kao, pre svega, studentkinja."

lepa brena 3-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Kad su predložili da nešto otpevam s njima, pristala sam i otišla pravo kod Saše Popovića." Scena koju Brena priča podseća, u velikoj meri, na ono što su gledaoci takmičenja "Zvezde Granda" imali prilike da vide mnogo puta.

"Ja sam Brena i želela bih da nešto otpevam s vama", kaže plavokosa lepotica. Šef orkestra podigne glavu, popravi prstom naočare na nosu i kaže: "Ali mi već imamo pevačicu." "Imate, ali nemate ovakvu pevačicu", uzvrati Brena i tako pokaže dozu šarmantne drskosti. "Bila sam preteča Zvezdi Granda", kaže Brena. "Na toj prvoj audiciji sam želela da pokažem da li umem da pevam ili ne", smeje se pevačica.

lepa brena 4-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Otpevala je četiri-pet pesama, a onda je usledilo presudno pitanje. "Breno, izvini molim te, da li ti pevaš narodnjake?"

"Biti ili ne biti, pitanje je sada. To je bio momenat u kojem sam pomislila - što da ne", kaže Brena koja je dotad pevala samo pop. "Je l znate da pevate pesmu `Od izvora dva putića`?", pitao je Saša.

"Svako ko ume da peva zna tu pesmu", odgovorila sam. Izgledalo je da je Brena položila na toj audiciji. "Prećutno smo se dogovorili da ćemo ostati u kontaktu, ali ja sam ja bila rešena da nastavim fakultet. Nisam ni znala da ću dva meseca kasnije sva srećna podići indeks."

lepa brena 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Slučaj je hteo da se pevačica Spasa udala, pa je Saša došao na ozbiljan razgovor sa Breninim ocem i majkom. "Bez njihovog pristanka i poverenja ne bih mogla da počnem da pevam, a oni su ga dali pod uslovom da nastavim studije i da svi članovi benda vode računa o meni", kaže Brena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Lepa Brena se uvalila u fotelju Instagram/

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.