Kad je Lejdi Dajana upoznala svoju poslednju i možda najveću ljubav u životu, muškarca s kojim će, kasnije, tragično stradati u saobraćajnoj nesreći, prva osoba kojoj je to javila bila je Rita Rodžers.

"Pogodite gde sam, Rita? Evo me na brodu, sa čovekom koji se zove Dodi Fajed." Rita nije bila iznenađena.

Ova starija dama rumunskog porekla je prilično precizno najavila Dajani ovaj susret. Prorekla joj je da će ime muškarca počinjati na slovo D, da će se upoznavanje odigrati negde na vodi. Kazala je i da će čovek biti povezan sa filmskom industrijom, a Dodi je bio upravo filmski producent. Fajed stariji, njegov otac, bio je egipatski milijarder, a majka sestra čuvenog bogataša Adnana Kašogija.

dodi fajed 0709693620-min.jpg
Profimedia 

Romansa Dajane i Dodija planula je na jugu Francuske. To leto 1997. godine oni su boravili prvo u Sent Tropeu, pa na jahti Jonikal, gde je i nastala čuvena slika kako se ljube. Svratili su i u Monako, do čuvenog draguljara Reposija. Kod njega su se zadržali samo pet minuta. "Tačno su znali koji prsten žele", izjavio je kasnije Alberto Reposi. 

Dajana je ispričala Dodiju kako je Rita Rodžers predvidela njihov susret, pa je i bogati Egipćanin poželeo da upozna vidovitu damu rumunskog porekla. Susret se, kaže Rita, odigrao 12. avgusta, kad je zaljubljeni par došao helikopterom u Derbišajer gde Rita (82) i danas živi.

princeza dajana lejdi di 0021166323-min.jpg
Profimedia 

"On je tražio privatan razgovor sa mnom i to je potrajalo oko pola sata. Dajana je, za to vreme, sedela napolju s mojim mužem", kaže Rita. Čini se da je poseta ostavila veliki utisak, jer je posle nje Lejdi Di poslala Riti zlatnu ogrlicu sa porukom: "Ova ogrlica je napravljena za vas, s mnogo ljubavi za posebnu damu sa izuzetnim darom... "

Rodžersova kaže da nikad nije pristala na ponude da govori o Dajaninom privatnom životu. "Nudili su mi 250.000 funti", kaže Rita, "ali nisam mogla, ona mi je bila prijateljica." Pristala je da otkrije samo nekoliko detalja. Tvrdi da Dajana nije bila u drugom stanju, čime pobija teorije kako je "ubijena" da ne bi rodila dete u ljubavnoj vezi s muslimanom.

princeza dajana lejdi di dodi fajed 0093061445-min.jpg
Profimedia 

Takođe, nije sigurna da bi se Dajana udala za Dodija. "Ono što znam to je da nikad ne bi uradila bilo šta što bi izazvalo problem njenim sinovima. Vilijam i Hari su bili njen apsolutni prioritet. Ali nema sumnje da su se ona i Dodi voleli. Nikada ranije je nisam videla toliko srećnu, prosto je zračila", kaže Rita.

Desetak dana nakon što su Dodi i Lejdi Di kupili misteriozni prsten u Monaku, par je stigao u Pariz. Čitavo popodne su se borili da pobegnu paparacima, morali su i da večeraju u hotelu umesto da izađu kako su planirali. Kad su te noći krenuli do Dodijevog stana, paparaci su nastavili poteru za njima. U tragičnom sudaru Dodi je poginuo odmah, a Dajana je proglašena mrtvom sutradan ujutru u jednoj pariskoj bolnici.

princeza dajana lejdi di 0022049522-min.jpg
Profimedia 

"I danas imam vezu s njom", tvrdi Rita, inače predstavljena i kao lik u seriji "Kruna" snimljenoj po Dajaninom životu. "Znam da je srećna i da je ponosna na svoje sinove", kaže ona.

princeza dajana lejdi di 0022049530-min.jpg
Profimedia 

Pročitajte i kako je princeza prevarena pre najvažnijeg intervuja u kojem je stavila do znanja da zna za vezu princa Čarlsa i Kamile Parker. 

BONUS VIDEO:

Saobraćajna nesreća na Pančevačkom mostu Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.