"Nemojte više da radite petkom, to nema nikakve svrhe", savetuje Sajmon Kauel (64), koji je na početku 2024. godine stigao na sve naslovne strane zahvaljujući podatku o ogromnoj zaradi koji su mediji otkrili.

I ranije poznat po dobroj zaradi, u 2023. godini je slavni sudija u takmičarskim programima prevazišao sam sebe tako što je zarađivao po milion funti nedeljno! Pritom, odlučio je da svoju radnu nedelju skrati za još jedan dan, a da vikend produži - petkom više ne radi.

Do skoro poznat po radoholičarskom pristupu životu, Sajmon Kauel je rešio da se promeni kad je doživeo povredu kičme pri padu sa bicikla. Shvatio je da nije provodio dovoljno vremena sa svojom partnerkom Lorin Silverman (46) i sinom Erikom (10). Sada ima nove stavove o tome kako treba da izgleda svaki radni dan.

sajmon kauel sin erik partnerka lorin 0829098720-min.jpg
Profimedia 

"Glavni obrok treba da bude u 17h, posle 17.30 ne treba se više javljati na telefon. Posle tog vremena ne treba ni čitati mejlove. Treba odgledati neki film sa srećnim krajem i izaći napolje", kaže Sajmon. "I mislim da niko ne treba da radi pet dana u nedelji, to prosto nema smisla."

Kauel je počeo karijeru kao momak u pisarnici, u diskografskoj kući EMI gde mu je otac bio jedan od direktora. Mada su ga roditelji poslali u internat, sa 16 godina je napustio školu. Žalio se da mu je na jugoistoku Engleske bilo stalno hladno i da je bio gladan, pa se vratio kući.

Naterali su ga ide na koledž još godinu dana, ali više nije izdržao. "Bilo mi je dosadno", kaže Sajmon. "Shvatio sam da nisam baš neki akademski tip." Posle nekog vremena, otac je rešio da ga zaposli, ali ni u firmi EMI nije ostao dugo, jer nije dobio unapređenje koje je priželjkivao. Sajmon je tražio sreću i na drugim mestima, ali pravi uspeh stigao tek kad je osmislio takmičenje "Pop Idol" 2001. godine.

sajmon kauel 0825672359-min.jpg
Profimedia 

Za sebe kaže da je pravi "antitalenat" kao izvođač, ali ume da procenjuje tuđe sposobnosti. Napravio je karijeru kao sudija u "talent" programima - taj je posao radio i u Americi, u takmičenju "Američki idol" (do 2010. godine), franšizi "X faktor" i "Ja imam talenat". Ogromne prihode Sajmon ima od svoje muzičke kuće i televizije - sa najboljim finalistima je zaključivao vrlo profitabilne ugovore, a deonice najuspešnijih preprodao za "lepe" pare.

"Tajna mog uspeha je u tome što pomažem drugima da zarade pare. Čovek nikad ne treba da se stidi što se trudi da zaradi što više može ukoliko i oni s kojima radi takođe profitiraju", zaključuje Sajmon. Pročitajte i kako je prošao sa estetskim intervencijama - bilo je mnogo komentara na njegov račun.

BONUS VIDEO:

KAKAV TALENAT: Takmičari napravili pravi spektakl igrajući folklor! Posle ovog nastupa postali su PONOS CELE SRBIJE Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.