Bio je divan sunčan dan na padinama skijališta u francuskim Alpima kad je Mihael Šumaher doživeo strašnu nesreću sa tada nesagledivim posledicama.

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 je naleteo na stene koje su bile sakrivene ispod tankog sloja tek napadalog snega. Promašio je uređenu stazu za svega nekoliko metara, ali je to bilo dovoljno da skija zakači za izbočinu i katapultira ga u vazduh.

Nije bilo spasa za iskusnog skijaša po kojem je čak i jedna staza u Italiji dobila ime. Pri padu je udario glavom u drugu stenu, pukla mu je kaciga i došlo je do frakture lobanje. Mozak je bio povređen.

mihael sumaher
Profimedia 

Za samo nekoliko minuta su stigli skijaška patrola i spasilački helikopter. Svedoci tvrde da je Šumaher bio svestan u trenucima nakon nesreće, ali nije bio u stanju da odgovori na bilo koje pitanje.

Život mu je spasila kaciga, kao i dve operacije kojima je smanjen pritisak na mozak. Glavni anesteziolog bolnice u Grenoblu je tada izjavio da se šampion bori za život i da je neizvesno kada će se oporaviti.

Od tada je prošlo deset godina, tokom kojih skoro niko nije mogao da vidi Mihaela Šumahera. Supruga Korina je izgradila pravi štit oko njega, pored kojeg mogu da prođu samo odabrani.

Progovorila supruga Mihaela Šumahera
Profimedia 

Pre nekoliko godina je žena bivšeg Mihaelovog šefa tvrdila kako je Korina odvela Šumahera u Španiju, gde je od kuće napravila bolnicu u koju samo troje ljudi sme da uđe. Porodica Šumaher je ovo demantovala i saopštila da je njihov dom i dalje u Švajcarskoj.

Jedna slika koju je uljez u domu Šumaherovih snimio bila je ponuđena medijima za čak milion funti, ali je policija brzo reagovala i fotografija nije ugledala svetlost dana.

korina šumaher
Profimedia 

Neverovatnu stvar je pokušao čak i zaposleni u kompaniji za helikopterski prevoz koja je bila angažovana da Mihaela prebaci posle operacija kući. Šest meseci posle nesreće, oni su Šumahera transportovali iz Francuske u Švajcarsku, a glavni operator je pokušao da ukrade medicinsku dokumentaciju unesrećenog vozača. Namera je bila da je proda medijima. Brzo je otkriven i uhapšen, a kad je ujutru trebalo da bude izveden pred sud, čuvari su našli njegovo beživotno telo, obešeno u ćeliji.

Misterija o stanju slavnog "Šumija" i dalje traje.Supruga Korina već deset godina tvrdi: "Moj muž je drugačiji, ali je i dalje tu." Bivše kolege iz tima, kao nekadašnji šef Vili Veber pokušavali su da ga posete, ali su zahtevi odbijeni uz obrazloženje da to Mihaelu ne bi koristilo. "Izgubio sam nadu da ću ga ikad više videti", kazao je Veber. 

BONUS VIDEO:

U Kini ne jenjava entuzijazam za skijanjem Kineska medijska grupacija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.