Još malo je ostalo do trenutka kada ćemo zatvoriti vrata 2023. i zakoračiti u novu 2024. godinu, puni radosti i želje da nam predstojećih 12 meseci budu najbolje vreme do sada. Nadamo se godini bez tužnih vesti koje su nažalost obeležile 2023. godinu, a među njima se izdvajaju smrti poznatih ličnosti koje smo obožavali.

Tužan događaj koji je definitivno obeležio godinu za nama i rastužio naciju jeste smrt glumca Žarka Lauševića.

Tragedije koje su obeležile 2023. godinu
ATA Images/Antonio Ahel 

Laušević je preminuo posle kratke borbe sa agresivnim rakom pluća, deset godina nakon što se vratio u Srbiju nakon odslužene zatvorske kazne za dvostruko ubistvo i višegodišnjeg boravka u Americi, i vratio se glumi.

Veliki gubitak za srpsko društvo bila je i smrt čuvenog psihijatra Jovana Marića, kao i glumice Jelene Čvorović Paunović, književnika i akademika Davida Albaharija i pozorišnog reditelja Jagoša Markovića.

jelena cvorovic paunovic
Kurir / Marina Lopičić 

Veliki šok za ceo svet bila je iznenadna smrt zvezde serije Prijatelji. Metju Peri, koji je igrao ulogu Čendlera u kultnom sitkomu, preminuo je u kadi u svom kupatilu, od prekomerne količine ketamina (sredstvo za anesteziju).

metju peri 0330333159-min.jpg
Profimedia 

Nekoliko meseci ranije, zauvek nas je napustila i rok legenda Tina Tarner, koja je preminula nakon duge bolesti ui 83. godini života.

tina tarmer 0194725382-min.jpg
Profimedia 

Ove godine zauvek smo se oprostili i od nekada najlepše žene sveta i vanserijski talentovane glumice Đine Lolobriđide, koja je preminula u 95. godini.

djina lolobridjida 0698729419-min.jpg
Profimedia 

Pevačica Šinejd O'Konor, čiji život su obeležile brojne tragedije, traume, bolesti i skandali, zauvek je sklopila oči u 57. godini, nešto duže od godinu dana nakon što je sahranila sina, sa čijom smrću nikada nije mogla da se pomiri.

Šinejd O’Konor preminula
Profimedia 

Ove godine napustili su nas i Silvio Berluskoni, Džejn Birkini Rajan O'Nil.

rajan o nil 0197335283-min.jpg
Profimedia 

Ipak, najstrašnije vesti koje su obeležile 2023. godinu i koje se nikada neće zaboraviti, jesu dva masakra - u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, a potom i u selima Dubona i Malo Orašje, u kojima su stradalo ukupno 19 nedužnih osoba i dece.

masakr u ribnikaru (1).jpg
Ata Images / R.R. 

Nadamo se da ovakve vesti više neće obeležavati nijednu godinu koja dolazi i sa nadom i osmehom jedva čekamo da nazdravimo novoj, srećnijoj, mirnijoj i lepšoj 2024. godini... Pročitajte i kako je sestra Silvane Armenulić čudom izbegla tragediju.

BONUS VIDEO

Kako da napravite jeftinu novogodišnju igračku za decu TikTok/ emerald_outlaw

Tekst: Lepa&srećna/B.S.