Korina Šumaher se udala za svetskog šampiona Formule 1, Mihaela Šumahera, 1995. godine. Tokom zajedničkog života, nije ga samo podržavala u fantastičnoj sportskoj karijeri, već je ostala uz njega i pomagala mu da se oporavi nakon strahovite nesreće koju je doživeo na skijanju 2013. godine. Dok je lebdeo na korak od smrti, odlučila je da ostaje uz njega i tako je - godinama!

Korina je rođena 2. marta 1969. godine, u Halveru (tada Zapadna Nemačka) i veoma voli sport. I ona sama je osvajala priznanja - 2010. godine je bila evropska prvakinja u jahanju. Njih dvoje čak i imaju rančeve s konjima, jedan u Teksasu, a drugi u Švajcarskoj, ali uživali su u brojnim sportskim avanturama zajedno.

Oduvek su delili iste vrednosti i upravo je to, kako je sam Mihael rekao u jednom intervjuu pre desetak godina, bio razlog što se nikad nisu ozbiljno posvađali u braku.

"Dokle god sam se takmičio, ona je bila moj anđeo čuvar", kazao je Šumaher. 

Kako su se upoznali Mihael Šumaher i Korina i kad su se venčali?

Par se upoznao 1991. godine, preko zajedničkog prijatelja. "Nikad nisam pomislila - on je fantastičan reli vozač i imaće divnu karijeru", ispričala je Korina jednom prilikom. "Naprotiv, zaljubila sam se u njega zato što je divna osoba. Jednom prilikom sam spremila posluženje za njegov rođendan i, od svih koji su bili prisutni, samo je on došao da mi pomogne da rasklonim sudove", kaže Korina. "Pomislila sam - takav treba da bude jedan mušakarac. I da, bio je mnogo zabavan i drag."

Iako se bavio veoma opasnim sportom, Korina kaže da nikad nije ni pomislila da bi nešto moglo da mu se desi. "Ne znam da li je to samo neki zid koji izgradite oko sebe, neka naivnost", priznaje. Kada mu se dogodila teška nesreća, Mihael je bio daleko od trkačke piste.

mihael sumaher
Profimedia 

Preživeo je pad na skijanju krajem 2013. godine i udario glavom u stenu, a samo ga je kaciga zaštitila od sigurne smrti. Tada je uveden u veštačku komu, operisan dvaput, a naredne godine otpušten iz bolnice. Na rehabilitaciji je u svom domu u Švajcarskoj, a o njemu se ništa detaljnije godinama nije pouzdano znalo. 

Mediji prate karijeru njihovo dvoje dece - sin Mik sad vozi reli trke, a ćerka ĐIna se bavi jahanjem, kao nekad majka. Posle mnogo godina ćutanja, Korina je u jednom dokumentarnom filmu izjavila: "Mi smo zajedno. Zajedno smo kod kuće. Obavljamo terapiju."

mihael sumaher korina
Profimedia 

Prikovan za krevet šest godina, Mihael je žrtva i mišićne artrofije kao i osteoporoze. "Svima nam nedostaje, ali Mihael je tu. Drugačiji, ali je tu. I dalje mi, svakoga dana, pokazuje koliko je jak", kaže njegova žena.

Primajući jednu nagradu u njegovo ime, Korina se - uprkos svoj snazi koju pokazuje godinama - toliko rasplakala da je ganula sve prisutne. Više slika pogledajte u galeriji - na ceremoniju je došla sa Ralfom, mlađim bratom Mihaela Šumahera i ćerkom Đinom. 

Profimedia Supruga slavnog reli vozača prima nagradu u njegovo ime.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna