Silvana Armenulić je bila jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, a jedan od najvećih hitova koji ju je vinuo u zvezde bila je pesma "Šta će mi život" Tome Zdravkovića.

Velikom pevaču i boemu je nedavno otkriven spomenik u Beogradu, a pevačici je juče bila godišnjica smrti. Njih dvoje su obeležili jedno vreme svojom muzikom.

Pesmu "Šta će mi život", Silvana je otpevala u TV seriji "Ljubav na seoski način", a istoimena ploča, koju je izdao zagrebački "Jugoton", prodata je u to vreme u neverovatnih 300.000 primeraka.

Danas je redovno na repertoaru u svim srpskim kafanama, peva se na veseljima i ponovo je "oživela" u filmu "Toma".

Silvana Armenulić i Toma Zdravković
Youtube / Printscreen / ekrem milic, Youtube / Printscreen / Neka pesma kaže RTV 

Silvana je poginula u tragičnoj saobraćajnoj nesreći, a njen suprug Radmilo Armenulić na svaku godišnjicu ode na njen grob.

"Postavio sam na grobu dva bela goluba od mermera. Pamtim je kao osobu koja je bezgranično bila hrabra. Ničega se nije bojala. Volela je brz život i uzbuđivale su je opasnosti", ispričao je Radmilo. "Jednom je u Nemačkoj zalupila vrata stana, a ključ je ostao s unutrašnje strane. Izašla je na sims širok oko 40 centimetara po kome je, na visini od dvadeset metara, obišla kuću i kroz prozor na kupatilu ušla u stan. A kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna", rekao je svojevremeno Silvanin suprug.

Prema rekonstrukciji nesreće, na ravnom putu ford granada kretao se brzinom od oko 150 kilometara na sat, a onda je iznenada počeo da prelazi u levu, suprotnu kolovoznu traku i usledio je sudar. Vozač kamiona iz daljine je video farove kako mu se brzo približavaju, ali je pomislio da će se mimoići.

Shvativši da će doći do sudara, počeo je da koči, ali bilo je kasno. Desna strana "forda granade" takvom silinom zakucala se u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni točak, poluosovinu i podvukla se pod njega.

Tužna sudbina Silvane Armenulić
Screenshot / Youtube / YouTube TOČILOVAC 

U kanalu pored puta nađena je polomljena violina, a jedna od misterija koju je za sobom ostavila Silvanina smrt bila je ta da su u vreme kad je već uveliko trebalo da budu u Beogradu, oni bili tek na pola puta.

Sa Silvanom su u smrt su otišli i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio auto.

Silvanina i Mirjanina sestra Dina dobro se sećala poslednjeg pozdrava sa sestrama.

"Dan je počeo uobičajeno, a Silvana i Mirjana počele su da se spremaju za put. Trebalo je da i ja pođem s njima, ali ostala sam kod kuće da bih pogledala film. Kad su krenule, Mirjana se vratila na vrh stepeništa i poljubila me", ispričala je Dina nakon nesreće i otkrila još jedan potresan detalj:

"Nikad nisam čitala izveštaj sa obdukcije. Čitala su ga moja braća koja su mi rekla da ja to ne uradim." Mirjana je bila u šestom mesecu trudnoće kad je poginula.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

 BONUS VIDEO:

JOŠ MI ZVONI U UŠIMA ONO ŠTO MI JE TOMA REKAO! Keba progovorio o susretu sa legendom, pa otkrio koja mu je njegova OMILJENA pesma kurir televizija