Žarko Laušević je preminuo danas u 63. godini života, a porodica je potvrdila da je suprug i otac podlegao kraćoj i teškoj bolesti.

Glumac koji je svojim maestralnim ulogama ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, ostaće upamćen i po tragediji koja mu je promenila život. Jedne kobne noći 1993. godine, on i njegov pet godina stariji brat Branimir, zvani Mili, napadnuti su od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala „Epl". Tom prilikom je Žarko iz pištolja usmrtio dvojicu napadača, a teško ranio jednog mladića. Osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda 1998,  izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, pušten je na slobodu.

Poslednjih meseci se borio sa teškom bolešću zbog koje je bio hospitalizovan na KBC Bežanijska kosa. O svom životu, bolesti, glumac je ovako govorio...

"Živeo sam za svoje uloge", jedna je od poslednjih rečenica, kako saznaje Kurir, koje je Žarko Laušević rekao pre nego što je nas je prerano napustio. Bio je svestan koliko je teško bolestan i u jednom momentu je i čak i izgovorio:

"Želim samo dostojanstveno da odem."

Uprkos teškoj bolesti, glumac je do skoro poslednjeg dana života snimao i bio aktivan, što je moglo da se vidi kada se pojavio na premijeri filma "Heroji Halijarda" pre 37 dana, gde je dočekan sa najvećim ovacijama.

...Danas, oko 12 časova...

Porodica proslavljenog glumca oglasila se saopštenjem:

"Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević", stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Pogledajte galeriju slika Žarka Lauševića.

Youtube / Romul 099, Youtube / Centar Film Veliki glumac je umro u 63. godini života.

Sestra Lauševićeve supruge Anite, njegove najveće ljubavi, ispričala je kako su izgledali poslednji dani čuvenog glumca, koji nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću.

"Preminuo je danas oko 12 časova. Ležao je u bolnici "KBC Bežanijska kosa". Bio je loše i na kraju eto, nije uspeo da se izbori. Anita je dobro, dobro je ovo podnela, svaka joj čast. Valjda joj je lakše kada vidi dete, ne znam", kazala je ona za medije.

BONUS VIDEO: 

Žarko Laušević posle premijere filma Kurir

Izvor: Lepa&Srećna