PREMINUO ŽARKO LAUŠEVIĆ: Oglasila se porodica velikog glumca

Srbija i region se opraštaju od velikog glumca - preminuo je Žarko Laušević.

zarko lausevic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Žarko Laušević je preminuo danas u 63. godini života, a porodica je potvrdila da je suprug i otac podlegao kraćoj i teškoj bolesti. Laušević ostavlja troje dece iz dva braka.

Glumac je počeo da stiče veliku slavu 80-ih godina prošlog veka, nakon uloge Miloša Oblilića u kultnom filmu “Boj na Kosovu”. 

U svojoj bogatoj karijeri odigrao je brojne role, a pamte se one u ostvarenjima: Šmeker (1985), Svečana obaveza (TV) (1986), Dogodilo se na današnji dan (1987), Oficir s ružom (1987), Braća po materi (1988), Boj na Kosovu (1989), Original falsifikata (1991), Bolje od bekstva (1993), Kaži zašto me ostavi (1993), Nož (1999).

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. 2015. godine je snimio film “Smrdljiva bajka” u kome se, posle šesnaest godina pauze, vratio na filmsko platno. Od tada je ostvario niz zapaženih uloga među kojima su one u serijama: “Koreni”, Vreme zla”, “Kalkanski krugovi“, “Državni službenik”, “Tajna nečiste krvi”...

Umro Žarko Laušević
ATA Images/Antonio Ahel 

U svojoj bogatoj karijeri ostvario je brojne nagrade među kojima su: Zlatna arena u Puli za najbolju mušku ulogu, nagrada lista Polet u Puli, nagrada Car Konstantin, nagrada "Grad teatar", Zoran Radmilović, Sterijina nagrada, nagrada izdavačke kuće Dečje novine, Gran Pri na Filmskim susretima u Nišu, nagrada lista Novost, nagrada u Herceg Novom, Zlatna Arena i mnoge druge... Pogledajte i kako je Laušević izgledao poslednji put u javnosti, kao i galeriju njegovih slika, od najranijih uloga do danas. 

Youtube / Romul 099, Youtube / Centar Film Veliki glumac je umro u 63. godini života.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Laušević na premijeri posle izlaska iz bolnice Kurir

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši