Žarko Laušević je preminuo u 63. godini, posle kraće i teške bolesti, a vest o njegovoj smrti je potvrdila supruga Anita Laušević.O ljubavi sa njom, glumac je pisao u svojoj knjizi "Godina prođe, dan nikad".

Ovo Lauševićevo delo govori o dugim danima u zatvoru gde je proveo četiri godine i sedam meseci. Žarko je osuđen zbog prekoračenja nužne odbrane kada je, ubio dvojicu i teško ranio trećeg muškarca tokom tuče u podgoričkom kafiću.

Tokom izdržavanja kazne, Laušević se razveo od žene Maje. "23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje", pisao je u knjizi.

Laušević se u Anitu zaljubio dok je još bio u braku sa Majom. Kao šminkerka, ona je radila na filmu "Boj na Kosovu" u kojem je Žarko tumačio lik Miloša Obilića. Privlačnost je bila uzajamna, ali...

"Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez 'ј'", pisao je o svojoj supruzi Žarko u knjizi i dodao kako je počela ljubav koju su izgradili.

anita lausevic 0372531882-min.jpg
Profimedia 

"Dolazi otmena, visoka, lepa. 'Razvodim sе', reče mi danas. Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio.

I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad“, rekao je glumac.

Anita je rođena u Ljubljani, ona i Žarko imaju ćerku Janu. Radila je na veoma popularnim projektima i sarađivala je s velikim zvezdama Holivuda, poput Leonarda Dikaprija i Kejt Vinslet. Pogledajte i kako je Žarko izgledao kad je poslednji put viđen u javnosti, kao i galeriju njegovih slika, od najranijih uloga do danas. 

Youtube / Romul 099, Youtube / Centar Film Veliki glumac je umro u 63. godini života.

Tekst: Lepa&Srećna

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Laušević na premijeri posle izlaska iz bolnice Kurir