Na vest o smrti Žarka Lauševića oglasio se Radoš Bajić koji je režirao film "Heroji Halijarda". Upravo na premijeri ovog filma se Laušević pojavio u javnosti poslednji put. 

"… Crni dan je osvanuo za našu kulturu, kinematografiju i filmsku umetnost. Tamo odakle se niko nikada nije vratio otišao je jedinstveni, veliki, neponovljivi i najveći – Žarko Laušević", reči su Radoša Bajića.

"Bila mi je čast da sarađujem sa njim i da mu budem prijatelj", piše Radoš. "Poslednji aplauz upućen njemu na premijeri našeg filma `Heroji Halijarda`, pre nešto više od mesec dana - trajao bi večno da ga on sam nije prekinuo.

Sve je to veliki Lauš zaslužio. Moju veliku žalost i osećanje nenadoknadivog gubitka, dele svi u našoj produkciji `Contrast studios` - uz izraze dubokog saučešća koje upućujemo njegovoj porodici... ", piše u saopštenju.

Vest o smrti Lauševića je potvrdila njegova supruga Anita, pročitajte i kako su se njih dvoje upoznali i zavoleli. Pogledajte i galeriju njegovih slika, od najranijih uloga do danas. 

Youtube / Romul 099, Youtube / Centar Film Veliki glumac je umro u 63. godini života.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE Kurir televizija