Dizajnerka nameštaja Elena Karaman Karić sa 19 godina udala se za proslavljenog fudbalera Predraga Mijatovića sa kojim je dobila dva sina, Luku i Andreja. Andrej je, nažalost, rođen sa cerebralnom paralizom i preminuo je 2009. godine, kada je imao 13 godina.

Na 14. godišnjicu sinovljeve smrti, dizajnerka je pokojnom nasledniku posvetila emotivne reči, pune bola i tuge.

"Neka ti vetar uvek širi krila, neka ti sunce isijava toplotu na lice, neka ti kiša pada nežno po poljima, neka te boginja drži u svojoj ruci", piše u poruci koju je Elena objavila na Instagramu.

elena karaman damir dervisagic
Kurir / Damir Dervišagić 

Andrej je borbu za život izgubio u Valensiji, a Elena je jednom prilikom govorila o njegovoj bolesti i tome koliko se teško nosila sa čitavom situacijom.

"Danas kad pričam o tome, čini mi se kao da se to dešavalo nekom drugom, a tada, nakon cele te bitke za koju se ispostavilo da je izgubljena, bar tri meseca nisam izašla iz kuće. Moje su se misli vrtele u suicidnom krugu i ja sam vegetirala kao biljka. Imala sam stravičnu potrebu da mi neko nešto kaže... A šta, ne znam. Vapila sam za rečima koje bi mi makar malo ublažile bol. Često sam nalazila utehu u razgovorima sa ljudima koje je mučila ista muka, od nekih sam saznala da su zajedno nekako uspeli sve to da prebrode. Reči koje sam tada tražila čula sam mnogo vremena kasnije, od nekoga koga sam jedva poznavala, kome danas zahvaljujem na svoj sreći", rekla je svojevremeno Elena u jednom intervjuu i dodala:

"Definitivno sam shvatila da se sa mnom nešto monstruozno dešava onog trenutka kada sam počela da osećam zavist u odnosu na žene koje su imale dvoje zdrave dece. Ta zavist mi se vraćala s vremena na vreme i ja nikako nisam mogla da se otrgnem pitanju : 'A zašto baš meni?'. Mislila sam da u životu postoji reciprocitet, da žanješ onako kako seješ... Onda počneš da sumnjaš najpre u sebe, u veru, u Boga."

I Peđa Mijatović nedavno je govorio o teškom periodu koji je usledio nakon saznanja da im je sin bolestan.

pedja mijatovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"U takvim situacijama, kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče njegove bolesti i njegovog razvoja, onda je to uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku ne znaš. On je otišao pre 14 godina, puno je vremena prošlo. To je roditeljski. Bez obzira na karijeru i na sve, za roditelja je jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava. Da li će biti odlikaši, da li će biti uspešna u životu, da li će napraviti karijere, to je bitno, ali sekundarno. Najbitnije je da su zdrava, da su tu, da mogu da pričaju, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore", ispričao je pre nekoliko nedelja Mijatović za emisiju "Una, due, tre" na TV Una.

Nakon razvoda od Mijatovića Elena se udavala još dva puta i dobila još dva sina - sa Andrijom Draškovićem ima naslednika Matiju, a sa trećim suprugom Jugoslavom Karićem dobila je sina Simona.

Predrag je, s druge strane, već više od dve decenije u braku sa suprugom Anetom, sa kojom je dobio još tri ćerke.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna